VBRO

ARJAN BROEDERS trakteert plaatsgenoten op het nieuwe volkslied van Breda

Op dinsdagavond 21 februari 2023 neemt Arjan Broeders, na 4 jaar Prins Carnaval te zijn geweest van zijn stad Breda, onder toeziend oog van een paar duizend man afscheid op de Grote Markt. Hij zal de menigte trakteren op een spetterend optreden waar hij zijn allereerste single Breda, je zit in m’n hart ten gehore brengt. Ondanks dat er al een paar liedjes over Breda gemaakt zijn, hoopt Arjan stiekem dat zijn nummer het nieuwe Volkslied van Breda gaat worden. Hij liep al jaren met het idee rond om een lied over zijn stad te maken. Afgelopen september bedacht hij al spelenderwijs op zijn gitaar een tekst en melodielijn. Met die demo ging hij naar producer Manfred Jongenelis die er vervolgens een prachtig arrangement van heeft weten te maken.

Arjan: “Breda, je zit in m’n hart” is een eigentijds lied en gemaakt met een lekkere melancholische meedein melodie. Het is een echte promotie van Breda waarin de Grote Toren en tal van elementen die de stad mooi maken worden genoemd. Daar wordt het leven nog echt gevierd en die plekken zitten ook echt in mijn hart. Dat is ook te zien in de videoclip. Een aantal mensen uit mijn omgeving die het lied al hebben gehoord zijn in ieder geval overweldigend enthousiast. Ik hoop echt dat bij veel plaatsgenoten het bloed sneller gaat stromen als ze “Breda, je zit in mijn hart” luidkeels meezingen.

Breda, je zit in m’n hart, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 27 januari 2023 via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. De beelden van de clip, opgenomen door Karl Kaspers, kun je bewonderen op Youtube en de socials van Arjan Broeders.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat