VBRO

Ben Kok presenteert nieuwe single LOVE TRAIN-WARE LIEFDE

De nieuwe single die Ben Kok op 20 december 2021 lanceert vertelt het autobiografische verhaal over zijn liefde van het eerste uur…….Annuska. In 1986 kwamen zij elkaar voor het eerst tegen. Ben was 21 en Annuska 16. Omdat muziek in die tijd voor Ben eigenlijk op nummer 1 stond, bleef er weinig tijd over voor een relatie en vanaf dat moment zijn ze elkaar uit het oog verloren. Beiden kregen na verloop van tijd een nieuwe liefde, maar deze relaties gingen stuk. Het toeval wil dat Ben en Annuska elkaar op een gegeven moment weer tegenkwamen. Er was gelijk weer een klik en vanaf dat moment zijn ze een stel. Twee jaar geleden stapten ze op 20 december in het huwelijksbootje. Voor deze bijzondere gelegenheid had Ben speciaal voor Annuska het Engelstalige nummer LOVE TRAIN geschreven. Daarin wordt in vogelvlucht hun levensweg en nieuw geluk bezongen. Vervolgens bleef dit nummer op de plank liggen tot een paar maanden geleden….

Ik liep al een tijdje met het idee rond om hier iets mee te gaan doen. Het is wel heel iets anders dan m’n voorgaande singles ‘Het Dorp’ en ‘Het werd zomer’. ‘Love Train’ valt meer in de categorie pop met een flinke vleug soul. Omdat ik, als muzikant zijnde, de voorkeur had dat een complete band de muziek live zou inspelen kwam ik  tot de conclusie dat de bekende “Marcel Fisser Band” hier het meest geschikt voor was. Het is gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Omdat er in Nederland maar weinig studio’s zijn die zo’n setting kunnen plaatsen kwam ik uit bij de Rooftop Recording Studio in Holten o.l.v. Edwin van Hoevelaak. Hij vond het vernieuwend mede door de verschillende muziekstijlen gecombineerd in 1 nummer, van Soul naar Rock en dan de bridge weer Beguine. Het eindresultaat is echt hélemaal te gek, glundert Ben.

Natuurlijk besprak Ben dit plan met een aantal mensen uit het vak. Die kwamen allemaal met de opmerking waarom hij na 2 Nederlandstalige producties nu ineens met een Engelstalige plaat uitkwam. Dat bracht hem op het idee om ook maar een Nederlandstalige versie te gaan schrijven. Dat was makkelijker gedacht dan gedaan. Omdat de lading hetzelfde moest blijven kreeg deze track de titel ‘Ware liefde’. Naast deze twee nummers staat er ook nog een  lange uitvoering van ‘Love Train’ op de single, deze uitvoering is zoals ik hem destijds geschreven heb met 1 extra couplet.

LOVE TRAINWARE LIEFDE wordt uitgebracht bij Van Hoevelaak Records en is vanaf 20 december 2021 via de streamingsdiensten te beluisteren. Daarnaast verschijnen er zowel een Engelstalige als Nederlandstalige clip.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat