VBRO

BenooZ heeft weer wat de vertellen: ONDER DE PLAK is zijn nieuwe single

Het liedje gaat over een dame die niet veel te vertellen heeft en dus onder de plak oftewel onder de duim zit en van alles doet om het haar man naar zijn zin te maken. En van BenooZ alias Ben van Hoof kun je niet zeggen dat hij niets te zeggen heeft want in het muzikale wereldje heeft hij nog regelmatig wat te vertellen.

Zo nu ook weer met zijn negende single waarvan Ben wederom zelf de tekst en muziek heeft geschreven. Alle gitaar en keyboardpartijen zijn door hem zelf ingespeeld in zijn eigen studio Muziekstudio Nose. Laurens van Wessel heeft de drumprogrammering en de baspartij
gemaakt en in zijn studio werd de zang opgenomen en zong Laurens samen met Michele van der Aa het koorwerk in. De eind-mix heeft Ben zelf gedaan en de mastering door Q-Point in Hilversum.

Zoals we van BenooZ gewend zijn is ook deze single weer heel anders dan zijn eerdere singles. Was de vorige single De echte man nog countryrock ditmaal is het een beetje in een dance/house stijl. Onder de plak zit vol met synthesizer, arpeggiator en sequenser geluiden. BenooZ houdt van een beetje afwisseling anders wordt het te herkenbaar en het moet muzikaal spannend blijven aldus Ben. Maar dat hij een grote blues en rockfan is kun je toch wel horen want er zijn ook weer diverse scheurende gitaren te horen en dat hoor je niet vaak in deze muziekstijl.

In de videoclip die er uiteraard ook weer is heeft Ben dit keer gekozen om voor de coupletten en een gedeelte van de bridge en een refrein een animatie film te maken. Deze is gemaakt door de Belgische striptekenaar Luc de Doncker. De overige beelden zijn gefilmd In de omgeving van zijn mooie woonplaats het Brabantse grensdorpje Putte. Dit is weer gedaan door zijn vaste clipmaker Fred Baaren die ook de verdere montage heeft verzorgd.

Uniek is het voor BenooZ dat er van het nummer Onder de plak een Radioversie is en een Lange versie. De lange versie is ook te horen in de clip. Daar is het verhaaltje van het nummer dan ook echt af. In de radioversie is de bridge er uit gehaald en het einde wat ingekort. Vier minuten en nog een beetje is wellicht net iets te veel om op de radio te draaien, maar dat mogen de Djs zelf beslissen want op de single staan beide versies. Onder de plak, hopelijk blijft het liedje plakken .

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat