VBRO

BenooZ zit niet stil

Zoals het er nu uitziet zal de Putse muzikant BenooZ omstreeks september zijn achtste wederom zelf geschreven single uitbrengen. Ook dit keer heeft BenooZ alias Ben van Hoof alle gitaar, keyboard en blues harp partijen zelf ingespeeld in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose”. De drums zijn weer door een echte studiodrummer ingespeeld. En dit keer is er ook een steelgitaar partij ingespeeld door een Nederlandse gitarist en de gitaarsolo is weer door een andere zeer bekende Nederlandse (studio) topgitarist ingespeeld.

Via facebook kwam BenooZ in contact met deze twee topmuzikanten en leek het hem wel leuk om hun erbij te betrekken. Lekker dat dit allemaal via internet en de mail kan worden geregeld aldus Ben. Maar zoals gezegd de andere instrumenten zijn wederom door Ben zelf ingespeeld. Dit nieuwe nummer was eigenlijk het eerste nummer wat Ben opnam in zijn eigen studio in 2019. Toen was het nog in een beetje Rocktempo. Die opname was een mooie les en het nummer bleef dan ook lange tijd op de muzikale plank liggen. Maar nog steeds was er het idee om iets met dit nummer, wat weer een speciale melodielijn heeft en ook een niet alledaagse tekst heeft, te doen en om het in een nieuw jasje te steken. Toen Ben op een mooie dag naar huis reed hoorde hij een countrynummer op de radio en dacht hé dat is wel een lekker ritme. In de studio even een stukje ingespeeld op zijn keyboard met een automatische begeleiding om een idee te krijgen. Even laten luisteren aan zijn vrouw en die was direct enthousiast.

Al snel werd er een nieuw arrangement gemaakt de basis werd opgenomen door dus een echte drummer en de bas werd door Ben ingespeeld. Een simpel akkoorden partijtje op de piano en voilà BenooZ kon weer gaan werken in zijn studio. In die zelfde tijd had BenooZ ondertussen al zijn vorige single “Mute” opgenomen en hij zou deze gaan inzingen in de studio van Laurens van Wessel. Omdat hij daar toch naar toe moest werd besloten om ook maar direct dit nieuwe nummer in te zingen. Ook Laurens was erg enthousiast over dit nummer en zei tegen Ben dat hij dit zeer zeker moest gaan uitbrengen. Toen moest er dus een keuze worden gemaakt tussen “Mute” en dit nummer.

Maar wat gebeurt er, in dezelfde periode bracht Guus Meeuwis “Echte mannen” uit en Racoon “De echte vent” en het nummer van BenooZ was getiteld “De echte man”. Dan maar eerst “Mute” afmaken en uitbrengen en maar even wachten met “De echte man” om het gezeur van plagiaat na-aperij te voorkomen terwijl Ben dit nummer al in 2017 had geschreven! Mooi verhaal over de aankomende nieuwe single van BenooZ “De echte man” wat een beetje in de countryrock stijl is en dus wederom zeer anders dan alle andere singles van BenooZ. Binnenkort de clip opnemen en dan even afspreken bij Rood Hit Blauw voor de release. Wordt vervolgd.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat