VBRO

Brenda Bee maakt statement met nieuwe single WAT DOE JE DAN

Met haar nieuwe single Wat Doe Je Dan geeft zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee aan hoe belangrijk het voor haar is dat we omkijken naar een ander.

Brenda: We moeten voor elkaar zorgen, want samen staan we sterker dan alleen. Ik word het gelukkigst als mijn liedjes van waarde kunnen zijn voor andere mensen. Ik hoop dat er mensen zijn die misschien hoop of troost kunnen putten uit de liedjes die ik maak.

Tijdens een wandeling in de natuur met haar hondje Bailey in april 2020, schreef Brenda al lopend de tekst voor haar nieuwe single Wat Doe Je Dan. Couplet na couplet zong ze in op de Dictafoon-app van haar telefoon, waarna ze er thuis achter haar piano de muziek onderzette. De prille lockdown en het op jezelf teruggeworpen zijn, was niet alleen voor haar een compleet nieuwe en vervreemdende ervaring, maar voor de gehele wereld om haar heen.

Het overviel haar dat zoveel mensen om haar heen worstelden met gevoelens van onmacht en eenzaamheid. Daarnaast werden deze gevoelens ineens vol in de spotlight gezet door die collectieve ervaring. Er was geen afleiding meer, geen maskering… Alleen de wetenschap dat iedereen hetzelfde meemaakt en dat daar troost vanuit gaat. Dat is het fundament van Wat Doe Je Dan. Waar je ook doorheen gaat, wat je ook voelt, troost je met de gedachte dat je hier nooit alleen in staat.

Hoewel ze het liedje toen direct online met de wereld deelde, gefilmd achter haar piano en gehuld in haar klusoutfit, en ze daarmee een vloedgolf aan reacties oogstte van mensen die zich gesteund voelden door de tekst, is hier dan eindelijk de echte single.

Met een hoofdrol voor een flügelhorn solo, gespeeld door een van Nederlands bekendste muzikanten: Hubert Heeringa. De horn vertolkt op treffende wijze het gevoel van eenzaamheid, maar wordt tegelijkertijd gedragen door een prachtige zingende fretloze-basgitaarpartij van Johannes Adema. Dat staat voor haar symbool voor het soepel meebewegend fundament van de collectiviteit van de mensheid. Deze productie is onderdeel van een repertoire aan zelfgeschreven en -geproduceerde liedjes die Brenda Bee de komende periode met de wereld zal delen.

Wat Doe Je Dan, uitgebracht via PVT Records, is verkrijgbaar op alle streamingplatformen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat