VBRO

Brugge Classic officieel voorgesteld

Dit jaar wordt de zesde editie van Brugge Classic georganiseerd door Sportdienst Brugge in samenwerking met Howest. Vier studenten kregen de opdracht om een sportevenement te organiseren in het kader van hun opleiding, namelijk Small Business Project (SBP). “Brugge Classis is gekend en geliefd bij wielertoeristen. Nieuw dit jaar is dat er voor de eerste keer ook een gravelrit gefietst kan worden”, zegt schepen van Sport Franky Demon.

“De Brugge Classic is hét evenement voor sportieve fietsers en vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 maart 2023. Deze samenwerking met Howest, Sport en Bewegen, in het kader van het project Brugge Beweegt, is een win-win voor beide partijen. De studenten kunnen op deze manier al eens proeven van het werkveld en kennismaken met het organiseren van sportevents. De Stad neemt de regisseursrol op en kan zo een uniek mooi sportevent voortzetten zonder de organisatie volledig zelf in handen te moeten nemen”, zegt schepen Franky Demon.

Gravelrit van 45 km

Start en aankomst zijn voorzien op de campus ZoWe (Opleidingscentrum verpleegkunde Brugge, Barrièrestraat 2d, 8200 Brugge). Deelnemers zullen kunnen kiezen uit drie ritten.

“Speciaal voor deze editie is een gravelrit voorzien van 45 km. De rit wordt niet begeleid, dus je bepaalt zelf je snelheid. Voor de gravelrit zijn de studenten gaan gluren bij de buren, namelijk Depoortere van de Sportdienst Beernem. Hij heeft hen bijgestaan in het creëren van een aantrekkelijke en uitdagende gravelrit rond Brugge. Niet evident aangezien Brugge over niet zo heel veel gravelwegen beschikt. Gravel is wel een nieuwe hype en vandaar ook een logische keuze om hierop in te spelen”, geeft schepen Franky Demon aan.

Professionele begeleiding

Naast de gravelrit zijn er ook twee wegritten. Er is een rit van 60 km (26-28 km/u) en een van 90 km (30-32 km/u). Daarbij is professionele begeleiding voorzien van politie, (motor)seingevers, volgwagens, ambulance. Op beide wegritten fietsen de renners over een stuk van de Ring van Brugge wat de Brugge Classic uniek maakt in vergelijking met andere wielertochten rond Brugge. Alle parcours zullen uitgestippeld zijn met bewegwijzering. De deelnemers zullen ook de GPX-file ter beschikking hebben op hun snelheidsmeter. Hebben de renners pech onderweg, dan zal de fietswinkel Shifting Gears hulp brengen in de mate van het mogelijke.

Link met De Ronde

“De aandachtige kijker zal ook al gezien hebben dat er een link wordt gelegd naar de Ronde van Vlaanderen, die dit jaar weer start vanuit Brugge. Zo werd de gele kleur van De Ronde ook opgenomen in het logo van het evenement. Ik kijk alvast uit naar een prachtig wielerjaar in onze stad”, besluit schepen Franky Demon.

Praktische informatie

Om deel te nemen aan de Brugge Classic betaal je:
– €6 (aangesloten bij wielerclub)
– €8 (niet aangesloten bij wielerclub)

Op de startplaats zelf is er de mogelijkheid voor de deelnemers om sportrepen/ sportbars te nuttigen evenals een bevoorrading voor de deelnemers van de twee wegritten, waar de renners een toiletbezoek kunnen brengen en ze bananen of peperkoeken kunnen nemen om terug wat krachten op te doen.

Op de start- en aankomstplaats zelf zal een bewaakte fietsenstalling voorzien worden en zal er muziek afgespeeld worden om wat sfeer te brengen op het event.

Na de tocht verzamelen de renners terug bij de startplaats te Zowe. Daar kunnen ze een hapje en drankje kopen aan ‘den Ottobus’ (foodtruck-bus met drank en eten). De wielertoeristen kunnen er een Sportzot (0.0% alcohol) drinken of een gewone Brugse Zot. Daarnaast krijgt elke deelnemer een goodiebag die gevuld zal zijn met materiaal van alle sponsors.

Inschrijven kan online vanaf 21 januari 2023.

Link website:
https://www.brugge.be/classic

Link Facebook:
https://www.facebook.com/events/1156280291743734/?active_tab=discussion

Link Instagram:
https://www.instagram.com/bruggeclassic/

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat