VBRO

Brugge lanceert digitale geboorteaangifte via Mijn Burgerprofiel

Binnenkort kunnen kersverse ouders in Brugge hun geboorteaangifte digitaal uitvoeren, via een digitale applicatie binnen Mijn Burgerprofiel.

Deze nieuwe service stelt ouders in staat om van thuis uit de geboorte van hun kind aan te geven. Zo hoeven ze zich niet meer te verplaatsen naar het Huis van de Bruggeling. “Het proces is eenvoudig en intuïtief, waardoor ouders kostbare tijd besparen in deze bijzondere periode van hun leven”, zeggen schepenen Jasper Pillen en Pieter Marechal.

Schepen van Burgerzaken Jasper Pillen: “Het voornaamste voordeel van de digitale geboorteaangifte is het gemak voor ouders om de aangifte eenvoudig online te doen, op een tijdstip dat hen het beste uitkomt, zonder dat ze zich naar het Huis van de Bruggeling hoeven te begeven. Bovendien is de digitale geboorteaangifte ontworpen met de hoogste beveiligingsnormen om de privacy van ouders en hun gegevens te waarborgen.”

Schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal: “Met de lancering van de digitale geboorteaangifte-service kunnen we alweer een specifieke dienstverlening vergemakkelijken voor onze burgers. Een stap richting een nog klantvriendelijkere dienstverlening. We blijven ook voor andere dienstverlening zoeken naar mogelijkheden om technologie in te zetten om het voor de Bruggeling makkelijk en toegankelijk te maken.”

Voor meer informatie en om de digitale geboorteaangifte te starten, kunnen ouders terecht op www.brugge.be/geboorteaangifte

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.

Foto©Persdienst Stad Brugge

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat