VBRO

Brugge pakt uit met Brugge Awards

In het BMCC vindt op maandag 5 juni de eerste editie van de Brugge Awards plaats. Met dit initiatief willen Brugge.inc en Stad Brugge, die hier samen de schouders onder zetten, de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. Er zijn awards te winnen in negen categorieën.

“Brugge heeft in alle sectoren toonaangevende bedrijven, handels- en horecazaken. Hoog tijd dat we iets nadrukkelijker tonen over welk potentieel onze stad beschikt én hoe trots we hierop mogen, zelfs moeten zijn”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Voor de organisatie van de Brugge Awards slaan Brugge.inc en Stad Brugge de handen in elkaar. Brugge.inc werd in november 2020 gelanceerd door Stad Brugge, Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen om de Brugse regio in binnen- en buitenland te profileren en promoten als een ijzersterke hub voor ondernemers én om mensen met ondernemersbloed maximaal kansen te bieden om hun ambities waar te maken.

“Jaarlijks bekronen we met de Brugge Awards negen ondernemingen en/of ondernemers in verschillende categorieën op basis van hun verwezenlijkingen en hun betekenis voor Brugge als bedrijvige en vooruitstrevende Stad”, verduidelijkt schepen Pablo Annys. Elke onderneming en/of ondernemer met een vestiging in Brugge kan zichzelf kandidaat stellen of kan genomineerd worden voor een award.

Negen awards

De negen categorieën zijn: Start-up award, Tech scale-up award, Onderneming van het jaar, Shoppingbeleving, Verrassende horeca, Flavourite Bruges award, Nieuwbouw/renovatie award, Green award en Brugs ambassadeur. Deze kunnen indien relevant nog worden aangevuld met een tiende bekroning: de Lifetime Achievement Award.

Jury

De jury bestaat uit niet-Brugse externe deskundigen uit verschillende economische sectoren. Ze hebben affiniteit met de Brugse regio en zijn expert binnen een of meerdere van de verschillende award categorieën.

De laureaten worden op maandag 5 juni 2023 bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in het BMCC. Presentatrice Rani Deconinck zorgt voor een vlot verloop van het academische gedeelte, daarna vindt er een walking diner met netwerkmogelijkheden plaats. DJ Sven Ornelis sluit de avond af. De award zelf is van de hand van de Brugse letterbeeldhouwster Maud Bekaert.

Burgemeester Dirk De fauw: “Ondernemen zit in het Brugse DNA en ik roep dan ook alle Brugse ondernemers op om hun zaak in de schijnwerpers te zetten door zich te nomineren voor een of meerdere categorieën. Ik kijk ernaar uit om op 5 juni deze topavond bij te wonen.“

Wil jij een (jouw) bedrijf of handelszaak nomineren? Dan kan dat tot en met 31 maart via de website www.bruggeawards.be .

Alle info: info@bruggeawards.be of www.bruggeawards.be

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat