VBRO

Brugge trakteert studenten in blokperiode

“Onder de noemer #bruggeblokt steken Jeugddienst Brugge en Brugge Studentenstad de studenten een hart onder de riem tijdens de blok- en examenperiode. In het verleden deelden we bv. al koffie, soep en postkaartjes uit. Deze keer trakteren we de studenten op een ijsje”, laat Schepen voor jeugd en Brugge Studentenstad Mathijs Goderis weten.

“Vandaag gaan we op pad met deze ijskar van Coco en bedienen we vier studeerlocaties in de binnenstad: de leeszaal van hoofdbibliotheek Biekorf, de Sint-Jakobskerk, De Snuffel en The Student Village. Veel studenten kiezen ervoor om samen te blokken omdat het hen motiveert en moed geeft. Ze kunnen ook eens uitleg vragen aan medestudenten, samen pauze nemen maar ook samen op tijd weer starten met studeren.”

In Brugge kan je op verschillende locaties samen studeren. Naast de bovenvermelde locaties in de binnenstad, zetten ook het Jan Breydelstadion (Sint-Andries), de Sint-Katarinakerk (Assebroek) en de Sint-Donaaskerk (Zeebrugge) hun deuren open voor studenten. In de campussen van Howest, VIVES en KU Leuven kunnen hun eigen studenten terecht om te blokken. Samen bieden we zo ongeveer 800 studieplaatsen aan.

“Het aanbod van bloklocaties valt alvast in de smaak bij onze Brugse studenten. Momenteel zijn alle locaties bijna elke dag volzet en blijken ze voornamelijk op zondag populair te zijn. Mochten er nog studenten een studieplek zoeken: een overzicht van alle locaties en hun openingstijden vind je op https://bruggestudentenstad.be/studeerlocaties. Hier kan je via een online kalendersysteem jouw studieplekje alvast reserveren.”

Deze blokperiode is er ook in The Student Village een stagiair aan de slag van de richting Sport & Bewegen bij Howest. Hij werkte een programma op maat uit om de studenten aan te zetten tot meer beweging tijdens het blokken. Zo wordt de dag gestart met een korte yogasessie, werd er een wandeling uitgestippeld in de buurt, is er in de namiddag een spikeball-pauze en wordt er tussendoor een pingpongtornooi georganiseerd. “Meer bewegen en naar buiten gaan tijdens de blok is goed voor het concentratievermogen en het mentaal welbevinden. We vinden het dan ook belangrijk daar de nodige aandacht aan te geven om studenten hiertoe te motiveren.”, besluit de Schepen.

Foto: Kabinet Schepen Goderis

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat