VBRO

Brugge werft opnieuw aan

Stad Brugge werft na zes maanden vacaturestop opnieuw stadspersoneel aan. Geconfronteerd met een meerkost van 52 miljoen euro, nam Stad Brugge halverwege 2022 onder meer de moeilijke beslissing om voor de rest van het jaar geen nieuw stadspersoneel meer aan te werven. Deze periode is nu voorbij en de eerste vacatures worden vandaag opnieuw gelanceerd.

Schepen van Personeel & Organisatie Pieter Marechal: “De aanwervingsstop was helemaal niet evident voor onze organisatie, maar we hebben deze goed kunnen opvangen. We zaten de voorbije maanden echter zeker niet stil. Achter de schermen werd hard gewerkt aan vernieuwde aanwervingsmethodieken, snellere werkwijzen en een nog betere strategie om kandidaten beter te kunnen bereiken. De kers op de taart is een nieuwe visuele communicatiestijl.”

Stad Brugge telt 1.446 voltijdse stadsmedewerkers die zich dag in dag uit als civil servant inzetten voor een stad op mensenmaat, een stad waar het aangenaam wonen, werken en ontspannen is. Dit gebeurt met betrokkenheid, zorg voor kwaliteit en veel respect voor de klanten: de 120.000 inwoners, de miljoenen bezoekers die elk jaar Brugge ontdekken en de vele ondernemers die onze stad als uitvalsbasis kiezen.

“Onze diensten staan nooit stil. De vele personeelsbewegingen en nieuwe noden, zorgden ook de voorbije maanden voor heel wat vacante plaatsen. We zullen die uiteraard niet allemaal tegelijk kunnen invullen. Er werd zorgvuldig gewikt en gewogen in welke volgorde we de nieuwe vacatures zullen lanceren. We focussen ons nu eerst op de meest urgente functies, aangevuld met die procedures waarmee we snel mensen kunnen aanwerven. Ik denk bijvoorbeeld aan technische profielen bij Openbaar Domein, schoonmaakmedewerk(st)ers en administratie- en baliemedewerkers. We zijn enthousiast om terug nieuwe talenten te kunnen verwelkomen binnen onze stadsorganisatie”, zegt schepen Pieter Marechal.

Stad Brugge is een vooruitstrevende organisatie die inzet op innovatief werken. Net als in 2022 mag de Stad zich ook in 2023 opnieuw een jaar lang ‘Baanbrekende Werkgever’ noemen. Meer informatie over werken bij Stad Brugge en een overzicht van de vacatures zijn terug te vinden op www.werkenbijbrugge.be.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat