VBRO

Brugse basisscholen tekenen massaal in op uitdaging ‘Brugse Verkeersklas’

Maar liefst 650 leerlingen uit het vijfde leerjaar of voorlaatste jaar buitengewoon basisonderwijs hebben zich het voorbije schooljaar ingeschreven voor de ‘Brugse Verkeersklas’.  Het doel van deze jaarlijkse Brugse verkeersprijs is om zoveel mogelijk Brugse leerlingen vertrouwd te maken met de wegcode, zodat ze goed voorbereid hun individueel fietsexamen in het verkeer kunnen afleggen.

Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “De ‘Brugse Verkeersklas’ is vergelijkbaar met een autorijexamen, met eerst een theoretisch gedeelte en vervolgens een praktijktest in het verkeer. Vooraf kregen de leerlingen maandelijks online lesjes aangeboden door hun leerkrachten. Eind april namen ze deel aan de online Grote Verkeerstoets van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Klassen die erin slagen om met minstens 70 procent van de leerlingen boven het Vlaams gemiddelde te scoren, ontvangen de titel ‘Brugse Verkeersklas 2024’. Dit jaar lag het Vlaams gemiddelde op 14 op 20, iets hoger dan vorig jaar.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Vijfendertig klassen uit 25 Brugse basisscholen namen de uitdaging van Stad Brugge aan. Bijna alle klassen – samen ongeveer 600 Brugse leerlingen – slaagden en krijgen de titel ‘Brugse Verkeersklas 2024’, inclusief een label ontworpen door de Jeugddienst. Alle deelnemende leerlingen ontvingen ook een leuk gadget van Stad Brugge en een gratis toegangsticket voor het museum Historium.”

Uit de 35 Brugse Verkeersklassen werden na lottrekking door burgemeester Dirk De fauw en schepen van Preventie Mathijs Goderis vijf klasgroepen geselecteerd voor een gratis bezoek aan het Historium. De winnende klassen komen uit de basisscholen Olva Steenbrugge, VBS Kantelberg, Olva De Meersen, Noordveld en De Ganzenveer uit het buitengewoon onderwijs. Vandaag brachten twee van deze klassen een gratis bezoek aan het museum, waar ze zich onder meer met behulp van Virtual Reality even in de Gouden Eeuw van Brugge waanden.

“Het is fantastisch om te zien hoe onze Brugse scholen massaal hebben deelgenomen aan de ‘Brugse Verkeersklas’. In vergelijking met de vorige oproep hadden we dit jaar maar liefst 200 inschrijvingen meer. Dit toont het stijgende belang voor de verkeersveiligheid van onze kinderen. We zijn trots op alle leerlingen en leerkrachten die hieraan hebben bijgedragen”, besluit schepen Mathijs Goderis.

Foto © persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat