VBRO

Brugse mini-onderneming Oedet wint YES-award

Oedet won de hoofdprijs tijdens de kerstmarkt in Roeselare. Oedet is een Mini-onderneming uit het 6de jaar in SFX Brugge. Zij maken uit resthout mooie bureau organizers. Hierdoor leerden ze dat houtsoorten verlijmen niet zomaar van een leien dakje gaat!
Oedet brainstormde vorig schooljaar reeds over een tof aanbod, waarbij ‘plannen en organiseren’ hun core zou worden. Begin dit jaar lag het idee van de bureau organizers op tafel waarbij ze vooral op zoek wilden gaan om dit uit te voeren op een duurzame manier. Ze vonden een schrijnwerker die hen kon helpen bij het uitfrezen maar doen zelf alle voorbereiding en afwerking van hun product.

Stad Roeselare organiseert reeds 10 jaar een kerstmarkt in de Zuidstraat waar de Mini-ondernemingen en Small Business Projects twee zondagen op rij van de partij zijn. Mini-ondernemingen (secundair) en Small Business Projects (hoger) gaan de uitdaging aan om gedurende een schooljaar hun eigen bedrijf op poten te zetten en hun idee te commercialiseren, dit onder de vleugels van Vlajo die hen coacht tot doordacht ondernemerschap. Het aanbod op de kerstmarkt was zeer divers en werd goed gesmaakt door de shoppende bezoekers!
Op 17 december werden de prijzen uitgereikt, mogelijk gemaakt door sponsor Baete, Frimout, Sanctorum & co die jong ondernemerschap een stevige duw in de rug wil geven.

Negen prijzen in 3 categorieën (mooiste stand, beste verkoopteam en innovatief product) én een hoofdprijs van €350 voor het beste all-round team. Juryleden vanuit Vlajo, Shopping Roeselare, Unizo en enkele mystery shoppers beoordeelden de deelnemende teams op de verschillende categorieën.

De Brugse teams zetten duidelijk hun beste beentje voor, want naast Oedet wonnen ook deze Mini-ondernemingen een prijs: Doughlicious (verse cake- en koekjesmixen) en Chocolocobrugge (chocoladeproducten) uit Sint-Jozefinstituut Handel&Ondernemen, BEEEZ (handgetekende zaadkaartjes om bijen te lokken) ook uit SFX, Inside the Box (ambachtelijke suikerarme brownies) en Cheesybites (ambachtelijke kaaskoekjes) uit Ter Groene Poorte.

Meer over Oedet vind je op : https://www.vlajo.org/vlajomarket/4376

Foto©Oedet Brugge

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat