VBRO

Brugse Week van de Fair Trade komt eraan

Stad Brugge mag zich al 15 jaar Fair Trade Stad noemen. Burgemeester Dirk De fauw: “Die titel dragen we met trots. Een Fair Trade Stad maakt immers actief werk van eerlijke handel. We doen dat niet alleen intern door een duurzaam aankoopbeleid, maar ook extern door scholen, verenigingen, bedrijven en horecazaken te stimuleren om voor eerlijke handel te kiezen. Dit jaar kreeg onze stad nog de hoogst mogelijke score (A) op de Fair-O-Meter. Dit is een monitoringstool die nagaat op welke manier een stad of gemeente haar engagement voor eerlijke handel opneemt.”

Ook Sjokla, de Brugse Fairtrade stadschocolade, viert haar vijfjarig bestaan. De chocoladereep, geproduceerd door de Gilde van de Brugse Chocolatiers, is te verkrijgen in meer dan 20 Brugse handelszaken. Per verkochte reep gaat 0,50 euro naar een drinkwaterproject in Ebolowa, de Kameroense partnerstad van Stad Brugge. Alle info: www.brugge.be/sjokla

Op safari

15 jaar Brugge Fair Trade Stad, 5 jaar ‘Sjokla’, dat mag gevierd worden!

Tijdens de Week van de Fair Trade (4-14/10) vinden er overal in België activiteiten plaats om eerlijke handel te promoten. Zo ook in Brugge.

Op donderdag 5 oktober nodigt Stad Brugge pendelaars en scholieren uit om mee te gaan op chocoladesafari met het ludieke Cirq-collectief tussen 10.00 en 14.00 uur op het stationsplein aan de kant van Sint-Michiels. Op vrijdag 6 oktober is de safaribus te vinden op de Trefdag van FairTradeGemeenten – parking Boeverbos (12.00 tot 14.00 uur) en aan School MAST (Veldstraat 2, 14.00 – 16.00 uur).

Op zaterdag 7 oktober vindt een heuse ‘Cacao Take Over’ plaats op de Markt van Brugge. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 18.00 uur voor een (h)eerlijk feest!

Op het programma staan o.a. Camping Cacao, de Sjokla Escaperoom van BSCJ, chocoladesafari’s, degustaties en demonstraties van de Brugse chocoladegilde en Ter Groene Poorte, een chocolademuseum en cacaoquiz, kookbattles, een chocoladewandeling met Hello Bruges, een fairtradebar van Oxfam Wereldwinkel en muzikale vibes van Villa Bota.

Alle info: https://www.brugge.be/week-van-de-fair-trade

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat