VBRO

Brugse wieleravond Vive le Vélo style

Op donderdag 23 februari 2023 verwelkomt Stad Brugge alle koersliefhebbers in het Concertgebouw. Samen met Flanders Classics en Vive le Vélo trapt de Stad het klassieke wielerseizoen 2023 op gang met ‘De eerste demarrage van het wielervoorjaar – Brugse wieleravond ‘Vive le Vélo style’, amper twee dagen voor de start van het Vlaamse voorjaar.

2023 is het jaar waarin de Ronde van Vlaanderen terugkeert naar Brugge. Op zondag 2 april gaat Vlaanderens Mooiste voor het eerst sinds 2016 opnieuw van start op de Brugse Grote Markt. Reden om te vieren en dus kunnen fans van de koers en ‘Vive le Vélo’ maar beter donderdag 23 februari met stip in hun agenda noteren. Dan verwelkomt Karl Vannieuwkerke tal van spraakmakende gasten op de bühne van het Brugse Concertgebouw voor een praatavond die het voorjaar op gang moet trappen en vooruitblikt naar de Ronde van Vlaanderen en de start in de Brugse binnenstad.

Burgemeester Dirk De fauw: “De start van de Ronde is terug thuis in onze stad en daarmee beleven we binnenkort opnieuw een van Brugges mooiste dagen. De sfeer bij de start op de Markt is niet te versmaden. Het publiek staat oog in oog met de renners wanneer die zich voorstellen op het grote podium. Achter de nadarhekken staan duizenden lokale en internationale wielerliefhebbers om een glimp van hun favoriet op te vangen. We pakken binnenkort uit met een uitgebreide promocampagne rond onze wielerhoogdag. De Brugse wieleravond is alvast een niet te missen Brugse prelude op de Ronde. Het is een niet te missen avond voor al wie de wielersport genegen is.”

Schepen van Sport Franky Demon: “Het Brugse hart klopt voor de wielersport, dat hebben we in 2021 bewezen met een massaal bezocht WK wielrennen. Ook bij de start van de Ronde op 2 april maken we jong en oud, Bruggeling en bezoeker, warm voor de wielersport. De hele stad zal in RvV-sfeer baden. Soulsister zorgt voor muziek aan de vooravond van de start, er is een expo rond de Ronde trofee gepland in ons Stadhuis én we pakken uit met een ‘Strava art challenge’. We ondersteunen ten slotte ook onze Brugse sportorganisaties om activiteiten te organiseren in aanloop van of tijdens de Ronde. We trekken dus graag iedereen mee in het spoor van de Ronde. De koers is weer van ons op 2 april!”

“Er wacht de Ronde een warm welkom in Brugge”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “Het zal een leuk weerzien worden en wij kijken er als organisatie dan ook enorm naar uit om weer naar Brugge terug te keren, wat in de komende 6 jaar dus 3 keer zal gebeuren. Iedereen die benieuwd is naar het parcours tussen Brugge en Oudenaarde op 2 april, kan ik zeker en vast aanraden om op 23 februari in het Concertgebouw aanwezig te zijn. Dat in combinatie met een flinke dosis Vive le Vélo is ongetwijfeld iets waar de wielerfan, in Brugge en daarbuiten, naar uitkijkt.”

 Wie schuift aan bij Karl?

Het zijn de bekende Vive le Vélo gezichten die op de gastenlijst van Karl Vannieuwkerke staan. José De Cauwer en Ine Beyen, beide co-commentator voor de VRT bij respectievelijk mannen en vrouwen, tekenen present. Daarnaast mogen bezoekers ook uitkijken naar de verhalen van Eddy Planckaert en de analyses van Marijn de Vries. Wie wielrennen en Brugge zegt, zegt uiteraard meteen Renaat Schotte. En zoals in de koers gaan we ook die avond ‘naar Renaat!’, want de Bruggeling belt in vanuit de UAE Tour, waar hij op dat moment al aan zijn wielerseizoen begonnen zal zijn. Sopraan en pianiste Astrid Stockman brengt de avond muzikaal tot leven.

Tickets en info

Wanneer? Donderdag 23 februari 2023

Waar? Concertgebouw Brugge

Kostprijs? 20 euro – 16 euro voor de Bruggeling

Tickets: https://www.brugge.be/de-brugse-wieleravond

Deuren open om 19u15 – deuren zaal open om 19u30

Start show om 20u00

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat