VBRO

Ceusters neemt beheer Zilverpand in Brugge over

Sinds begin deze maand is Ceusters de nieuwe beheerder van het Zilverpand in Brugge. Ze werden hiertoe gemandateerd door de Franse eigenaar Primonial REIM. “Na enkele jaren van afwezigheid zijn we verheugd dat we het Zilverpand terug in onze portefeuille hebben”, stelt Dominique Desmeytere van Ceusters.

Primonial REIM ons heeft gemandateerd voor het vastgoedbeheer van hun Belgische en Nederlandse activa. Sinds 1 januari 2024 beheren wij deze portefeuille die circa 50.000 m2 (voornamelijk) winkelruimte telt, met Basilix Shopping (17.896 m2 oppervlakte) in Brussel en het Zilverpand Brugge als belangrijkste troeven en daarnaast ook een groot aantal high street locaties in België en Nederland”, licht Dominique Desmeytere toe.

Ceusters heeft 80 jaar ervaring in professioneel vastgoed. “We combineren onze expertise met een vooruitstrevende visie op vastgoedbeheer. Zowel voor kantoren, magazijnen, gronden, industriële- en handelspanden te huur en te koop kan men bij ons terecht”, vervolgt hij. Ceusters heeft kantoren in Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt en Rotterdam. Het team telt een 100-tal medewerkers. Die realiseerden, gespreid over 5 regionale kantoren en 8 satellietkantoren, een bruto-omzet van  ± 26 miljoen euro in 2022.

Ceusters is vast van plan om het Zilverpand de komende jaren te revitaliseren. “De site biedt heel wat mogelijkheden. We bekijken momenteel met de Stad en met Centrummanagement hoe we elkaar kunnen versterken om van het Zilverpand opnieuw een kloppend hart in de binnenstad te maken”, vervolgt Desmeytere. Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys is ervan overtuigd dat het Zilverpand veel troeven heeft. “De panden bevinden zich centraal in het kernwinkelgebied. De opties zijn er om er opnieuw een trekpleister van te maken, zowel voor lokale shoppers als voor bezoekers. We werken dan ook graag mee aan de heropleving van het Zilverpand, met onze dienst Centrummanagement”, stelt schepen Pablo Annys.

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat