VBRO

Corry Konings onderscheiden met de GOUDEN TULP AWARD

Uit handen van Johan Vlemmix en Ingrid Simons kreeg Corry Konings de GOUDEN TULP AWARD uitgereikt. Corry zit al meer dan 50 jaar in het vak heeft de titel ‘Koningin van het Nederlandse levenslied’ verdient. In 1969 stond ze vanuit het niets met ‘Vaarwel ik zal geen traan meer om je laten’ 10 weken in de top 40. Daarna volgden er nog vele hits waaronder ‘Huilen is voor jou te laat’, ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, ‘Jij weet toch wel wat liefde is’, ‘Hoe je heette dat ben ik vergeten’, ‘Adios Amor’ en ‘Je moedertje’. ‘Huilen is voor jou te laat’ stond vier decennia lang in de top 10 van meest succesvolle hits uit de Nederlandse top 40.

Als grondlegger van het Nederlandse levenslied heeft Corry volgens de initiatiefnemers Thuis in Holland & RoodHitBlauw Produkties meer dan verdiend. Corry is een voorbeeld voor velen tot op de dag van vandaag. We mogen trots zijn op de waarde die het Nederlandse levenslied heeft. Door het luisteren of het meezingen ervan, biedt het troost, verbindt mensen en maakt blij.

Naast de GOUDEN TULP AWARD vond ook de uitreiking van de Muzikale Lintjesregen plaats. De Muzikale Lintjesregen is een initiatief om fans de kans te geven om hun favoriete artiest of promotor van het Nederlandse Levenslied te nomineren. En daar is met veel enthousiasme op gereageerd. Zowel door de artiesten door te delen, oproepen te plaatsen en filmpjes te maken, als door de fans die volop genomineerd hebben.

De allereerste Muzikale Lintje zijn uitgereikt aan:

Marco de Hollander
Perry Zuidam
Belinda Kinnaer
Mike Versteeg
Evert van Benthem

Postuum kreeg Vince een Muzikaal lintje. Vince overleed op 29 mei jl. als gevolg van een kortstondige ziekte. Z’n echtgenoot Dita Jagersma nam het lintje in ontvangst. Dat Vince een vriend was voor velen met een warm en toegewijd hart, is te zien aan de reacties na zijn overlijden. Hij was al jaren bezig in de muziek en bracht met veel plezier de laatste 2 jaar zijn eigen nummers uit. En onlangs nog de single ‘Duizend maal jij’.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat