VBRO

‘Dag Vreemde Man’ brengt Nederlandstalige muziek en levensverhalen samen

Van woensdag 21 februari tot en met vrijdag 23 februari verwelkomt Cultuurcentrum Brugge de unieke voorstelling ‘Dag Vreemde Man’. Met deze grootse muzikale theatervoorstelling, een productie van Theater van A tot Z, neemt een ensemble acteurs met verschillende leeftijden en achtergronden u mee op een ontroerende reis, waarbij ze hun eigen levensverhalen delen en prachtige Nederlandstalige liedjes spelen.

Voor deze voorstelling zijn zo’n 20 anderstaligen uit een groep van 160 deelnemers geselecteerd. De enige voorwaarde was: Nederlands is niet je moedertaal. Wie geselecteerd werd, kreeg maandenlang uitspraakles, zangles, acteerles en dansles. Om hun tournee te promoten, namen ze een videoclip op van hun cover ‘Gelukkig Zijn’ van Raymond van het Groenewoud, met Jef Neve aan de piano.

De voorstelling is een samenwerking van Cultuurcentrum Brugge met de Brugse scholen die Nederlands voor anderstaligen aanbieden. Bij aanvang van de voorstelling krijgt men een inleiding met informatie over de Koninklijke Stadsschouwburg. “Net als andere steden ziet Brugge een groeiende instroom van nieuwe inwoners die onze taal en cultuur niet kennen. Dit initiatief helpt de anderstaligen op een speelse manier om het Nederlands te leren. Terzelfdertijd is het een mooie gelegenheid om hen te laten kennismaken met onze prachtige schouwburg en de diverse voorstellingen die ze daar kunnen meepikken”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Foto©Ilse Fimmers

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat