VBRO

Danny van der Heijden lanceert zijn allereerste single ‘De Dievenwagen’

De uit ’s Hertogenbosch afkomstige Danny van der Heijden (39) debuteert trots met zijn debuutsingle ‘De Dievenwagen’. Danny is opgegroeid met Nederlandstalige muziek en dit is ook waar alles om draait in zijn leven, want muziek is zijn passie.

Vanaf zijn 14e nam Danny met regelmaat de microfoon in zijn handen op verschillende feestjes, meestal waren hier een paar flesjes bier voor nodig en liet hij de microfoon ook niet meer los.

Het overlijden van zijn vader heeft hem aan het denken gezet, na een lange periode krabbelde hij weer op en werd muziek nog belangrijker, want wat is er mooier dan herinneringen? Zeker als Danny terug denkt aan zijn jeugd en hij in de auto bij zijn vader de liedjes voorbij hoorde komen, altijd Nederlandstalig, die ook thuis werden gedraaid. Het lievelingsliedje van zijn vader heeft Danny de inspiratie gegeven om meer te gaan doen met muziek. In januari 2023 sprak Danny af met zijn vrouw alleen nog maar van dingen te genieten en vooral dingen te gaan doen waar je plezier in hebt. Zijn vader was dol op de oude liedjes, een van zijn favorieten was het liedje De Dievenwagen (1965 uitgebracht door Willy Alberti).

Danny wil met dit liedje een ode brengen aan zijn vader maar zeker het liedje nieuw leven inblazen omdat deze oude liedjes nooit verloren mogen gaan.

De ‘Dievenwagen werd in 1923 geschreven door Willy Chanson. Daarom is het extra bijzonder dat het liedje precies 100 jaar later nieuw leven in geblazen wordt.

Danny hoopt dat deze eerste single een begin mag zijn van nog meer singles!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat