VBRO

Davey Bindervoet vindt MARIA MAGDALENA op terras

Het origineel van het liedje Maria Magdalena is bijna 50 jaar oud en nu brengt Davey Bindervoet hem opnieuw uit, maar wel in een Bindervoet-jasje.

Davey Bindervoet zijn eigen repertoire bestaat voornamelijk uit gezellige liedjes met een combinatie van een Amsterdams en Spaans geluid. Zo ook de nieuwe single Maria Magdalena. “Het liedje is al bijna vijftig jaar oud heeft het altijd goed gedaan, en nu met een Spaanse gitaar en Amsterdamse gezelligheid hoop ik dat de nieuwe generatie het nu ook oppakt”, vertelt Davey.

Als ras-echte Amsterdammer, én met de ring van Johnny Jordaan om zijn vinger, ontkomt hij niet aan de muziekinvloeden van onze hoofdstad. Daarnaast is het ‘Spaanse sausje’, zoals Davey dat zelf noemt, ook onvermijdelijk. Hij zingt een paar keer per jaar in Spanje en daar is dit liedje ook tot stand gekomen. Samen met Kees Diks heeft de zanger het geschreven op een terras in de Spaanse zon. De zonnige dagen staan in Nederland ook weer voor de deur en daarom past de nieuwe single goed bij de tijd van het jaar.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat