VBRO

De Eenvoud opende in Brugge

Liefhebbers van versbereide en gezonde producten zoals taart, koekjes, granola, veggie spreads, quiches, soep en heel veel meer kunnen vanaf nu terecht bij De Eenvoud. Wie wel eens in Sint-Andries passeert, kent ongetwijfeld ’t Pastinaakje. De zaak verandert van concept en naam en verhuist naar de Hoogstraat in hartje Brugge.

De Eenvoud is de nieuwe zaak van Suzan Bruyneel, voormalig uitbaatster van ’t Pastinaakje op de Gistelse Steenweg in Sint-Andries. “Het was altijd al mijn droom om met een eigen project te beginnen. Na zes jaar met hart en ziel werken in ’t Pastinaakje deed de kans zich voor en ik ben gesprongen!”, vertelt Suzan.

“Naast de versbereide producten is er ook een uitgebreid gamma aan droogwaren zoals koffie, thee, pindakaas en drankjes”, zegt Suzan. Ook de samenwerking met kaasmakerij ‘Het Hinkelspel’ loopt verder. “Enkel brood zullen we in de nieuwe zaak niet meer verkopen aangezien het pand er zich niet toe leent, maar er is voor elk wat wils”, vervolgt ze.

De onderneemster botste per toeval op het pand in de Hoogstraat, waar voorheen Madam Mim gevestigd was. Volgens haar de ideale ligging: romantisch én dicht bij huis. “Een volledig andere dynamiek dan in Sint-Andries, maar ik hoop mijn vaste klanten uit ’t Pastinaakje terug te zien in de nieuwe zaak”, zegt ze. Suzan start alleen in de zaak maar op termijn zal er misschien een extra werkkracht komen om de work/life balance onder controle te houden.

De naam ‘De Eenvoud’ is gekozen om drie eenvoudige redenen: liefde voor rust en eenvoud, verzet tegen massaconsumptie en het weinig nodig hebben om iets lekkers te maken.

“Deze nieuwe zaak past perfect in ons aanbod van local heroes, lokale ondernemers die de Brugse winkelstraten extra kleur geven en een unieke aantrekkingskracht vormen voor shoppers uit Brugge en ver daarbuiten”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

De Eenvoud is open op maandag van 12.30 uur tot 17.00 uur en van dinsdag tot vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat