VBRO

De Jonges verbouwen DE KLANKEN VAN DE NACHT tot enorme feestplaat

Het heeft even geduurd, maar de zoektocht naar een nieuwe single pakt voor De Jonges met De klanken van de nacht zonder goed uit. Het is al bijna anderhalf jaar geleden dat Jesse en Kevin Koeman hun debuutsingle Laat toch gaan lanceerden. Dat leverde naast veel airplay bij de Nederlandstalige radiostations ook een groot aantal optredens op. Omdat de mannen niet zo maar klakkeloos een plaat willen uitbrengen of laten schrijven gaat daar een behoorlijke zoektocht aan vooraf. Bovendien moet het wel bij hen passen anders beginnen ze er niet eens aan. Met De klanken van de nacht denken ze juiste keuze te hebben gemaakt. De opnames vonden wederom plaats bij Ger Oerlemans in Alkmaar.

Een tijdje geleden zaten we met een aantal vrienden in de auto. Zij hadden een aantal liedjes van René Eshuijs geselecteerd die één voor één de revue passeerden. Op een gegeven moment kwam het nummer ‘De klanken van de nacht’ voorbij. Wij keken elkaar aan en vonden het de moeite waard om hier een moderne versie van te maken. René had deze track ooit op een album geplaatst en is nooit op single verschenen. Hij zingt het overigens ook nooit op het podium. Omdat wij René en Esther persoonlijk ook kennen vroegen wij wat ze ervan vonden als wij er een feestnummer van zouden maken. René voelde zich natuurlijk vereerd en gaf meteen toestemming. Wij weten ook wel dat dat officieel niet hoeft, maar vonden het wel gepast. Ger heeft er een uptempo versie van gemaakt met de toevoeging van een aantal live instrumenten. Daarnaast zorgt de beat ervoor dat het nummer gewoon uit de speakers knalt. Dit lied blijft gewoon hangen. Zelfs onze platenbaas Bert Schenau was behoorlijk onder de indruk en denkt dat dit nog wel eens grote gevolgen kan hebben. Wij laten ons verrassen en hopen stiekem ook dat onze naamsbekendheid hierdoor gaat groeien, aldus Jesse en Kevin.

Klanken van de nacht verschijnt bij Storm Records en is vanaf 30 november 2022 te streamen bij de bekende portals. De videoclip, opgenomen door Ger Oerlemans, is te bewonderen op YouTube en de socials van De Jonges.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat