VBRO

De Taverneboys starten carnaval 2022 met GE HOEFT VEUR MEN NIE ZO KNAP TE ZEN en DA IS WAT IK NIET SNAP

Met ‘Ge hoeft veur mèn nie zó knap te zèn..’ en ‘Da is wat ik nie snap’ luiden De Taverneboys het carnavalsseizoen van 2022 in. Het zijn de opvolgers van ‘Ons vrouw die heeft een gat in d’r hand’ die Jurgen Schlangen als gelegenheidsduo De Taverneboys in 2020 lanceerde. De zoektocht naar een vervanger duurde niet lang. Pieter van Velzen was vanaf het begin al betrokken bij het duo als tekstschrijver en bedenker van de muziek. Hij vond het een geweldige uitdaging.

In 2021 doken ze de studio van Sonic Solutions in om de opvolger op te nemen. Vanwege de afgelasting van carnaval bleef deze op de plank liggen. Omdat Pieter nog een te gekke tekst had geschreven besloten ze om ook deze last minute op te nemen. Vanwege de positieve geluiden over het doorgaan van carnaval in de horeca moest er snel geschakeld worden. Gelukkig kon Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw achter de schermen alles regelen zodat de single met twee tracks op tijd gereed zou zijn. Officieel vindt carnaval plaats van zaterdag 26 februari 2022 tot en met dinsdag 1 maart 2022. Half februari maakt de Minister van Justitie en Veiligheid bekend in welke vorm het feest der zotten plaats kan vinden. De optochten gaan tijdens dit weekend niet door. 

Jurgen die in het dagelijk leven uitbater is van Café Taverne in Tilburg hoopt echt dat de horeca verlost wordt van alle beperkingen. ‘In de wandelgangen wordt al gesproken over het afschaffen van de 1.5 meter en een vaste zitplaats. Van hem mag de QR code ook zo snel mogelijk in de prullenbak verdwijnen. Iedereen is er klaar mee’, aldus Jurgen.

De CD-single ‘Ge hoeft veur mèn nie zó knap te zèn..’ met op de ‘B’ kant  ‘Da is wat ik nie snap’ is vanaf 11 februari 2022 verkrijgbaar. 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat