VBRO

Demy de Groot covert Freddy Fender

Demy de Groot released zijn nieuwe single Is Dan Alles Nu Voorbij op 02-02-2022. Een cover van Freddy Fenders wereldhit ‘Wasted Days and Wasted Nights’. Freddy was een Amerikaanse tex-mex-, country-en rock-‘n-roll-muzikant. Zijn artiestennaam ontleende hij aan zijn favoriete merk elektrische gitaar, de Fender. In Nederland had hij twee hits. In 1975: Before the next Teardrop Falls en Wasted Days and Wasted Nights. In 2006 overleed hij op 69-jarige leeftijd aan longkanker.

Demy zingt aan het begin van de single in het Engels en vervolgt dan, met een flinke beatmuziek op de achtergrond, in het Nederlands. De gitaarmuziek is door Zonzo Basily ingespeeld. Dat brengt een herkenbaar geluid in het nummer. In tegenstelling tot zijn voorgaande nummers gaat het onderwerp deze keer niet over leuke meisjes en verliefdheid. Relatieproblemen en scheidingen vormen de rode draad in het door André Kooiman geschreven lied. De opnames vonden plaats bij Sonic Solutions.

Samen met zijn vertrouwde team waar Demy de Groot al geruime tijd mee samenwerkt is laatste hand gelegd om de lancering van zijn nieuwe single op het moment dat er versoepelingen werden aangekondigd te realiseren. Gelukkig waren de opnames al gereed en kon cameraman Ger Oerlemans nog een dag inplannen voor de clipopname.

Is Dan Alles Nu Voorbij verschijnt bij Storm Records en is vanaf 02-02-22 te streamen bij de bekende portals. De videoclip is te bewonderen op Youtube en op de social media @DemydeGrootNL.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat