VBRO

Demy de Groot steekt één van de grootste zomerhits ‘Cantara Pepe’ in een verfrissend nieuw Nederlandstalig jasje

Ook al dateert de originele versie van ‘Cantara Pepe’ uit 1981, vrijwel iedereen kent deze klassieker waar je meteen vrolijk van wordt. Vooral de 50 plussers zullen er leuke herinneringen aan hebben. De meeste ideeën om de juiste liedjes van vroeger nieuw leven in te blazen krijgt Demy op een presenteerblaadje aangereikt door zijn vader Willem. Hij was jarenlang een draaimeester in het piratencircuit en kent alle pareltjes van vroeger. Ondanks dat Demy zelf ook als deejay feestavonden en partijen presenteert was hij nooit op het idee gekomen om deze gezellige plaat met een hoog meezinggehalte om te toveren tot een Nederlandstalige zomerhit. Hij kent de originele versie wel en weet uit ervaring dat deze altijd goed wordt ontvangen.

Demy: ‘Mijn vader heeft een hele lijst gemaakt met allemaal populaire geheime zender plaatjes van vroeger. Voorlopig kan ik dus nog wel even verder. Het uitbrengen van covers gaat mij heel goed af. Ik heb natuurlijk ook wel een aantal nieuwe liedjes gelanceerd, maar op de één of andere manier is de herkenbaarheid van die oude melodielijnen en het meezinggehalte de basis van succes. Heel toevallig is Carlo Rijsdijk mijn overbuurman. Naast zanger van Helemaal Hollands schrijft hij, normaal gesproken, exclusief teksten voor klanten van producer Manfred Jongenelis. Voor mij heeft Carlo een uitzondering gemaakt en een prachtige verhaallijn bedacht. De kracht van het nummer is natuurlijk de titel ‘Cantara Pepe’. Die hebben we uiteraard in stand gehouden. De opnames vonden wederom plaats onder toeziend oog van het Sonic Solutions team. Op de ‘B’ kant heb ik de remix geplaatst van m’n in 2021 gelanceerde dansbare single ‘Ritme van de nacht’. Ik had deze ooit al op Spotify gezet, maar denk dat mijn fans hier ook van genieten.’

‘Cantara Pepe’ verschijnt bij Storm Records en is vanaf 31 mei 2023 te streamen bij de bekende portals. De videoclip, opgenomen door Xandro Media is te bewonderen op Youtube en op de social media van Demy.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat