VBRO

Dennis Eijkemans lanceert samen met rapper Young Teach OVER TUSSEN ONS

In deze lastige tijden ontstaan er soms mooie, creatieve dingen. Zo ook de unieke samenwerking tussen singer-songwriter Dennis Eijkemans uit Eindhoven en rapper Young Teach uit Vorchten, Gelderland. Samen brengen zij de zomerse single Over tussen ons uit.

Dennis Eijkemans kennen we onder andere van zijn hits Ver weg en Stapelgek op jou. Pieter Lammens, zoals rapper Young Teach in het echt heet, is in de hiphop scene helemaal upcoming. Maar hoe kwam deze unieke samenwerking tot stand? We vroegen het aan beide heren.

Eijkemans: “Ik probeer elke keer vernieuwend te zijn met mijn muziek. Zo heb ik ondertussen ballads en en up-tempo liedjes uitgebracht. Een duet zou voor mij de eerste keer zijn. Ik begon met het schrijven van een nieuw lied en al snel kwam ik erachter dat een rapstuk er goed bij zou passen. Omdat ik zelf niet bekend ben in de hiphopscene, heb ik een oproep op social media geplaatst. Al snel werd ik door volgers gelinkt aan rapper Young Teach. We kwamen met elkaar in contact en waren beiden enthousiast over het maken van deze track.”

Vanwege de vele coronabeperkingen en lockdowns is de song op afstand geproduceerd. Beide heren zijn apart aan de slag gegaan met hun eigen teksten en hebben hun deel opgenomen bij hun vaste producers. Uiteindelijk is alles samengevoegd en afgemixed door de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Lammens: De single Over tussen ons gaat over het verbreken van een relatie. Ondanks het beladen onderwerp, hebben wij ervoor gekozen om er een vrolijk liedje van te maken. Het is uiteindelijk een opbeurend, zomers liedje geworden. Je zou het kunnen vergelijken met Wat zou je doen van Marco Borsato en Ali B door de combinatie van meezingbare teksten van Dennis en verstaanbare raps van mij.”

Bij het lied is ook een bijpassende videoclip gemaakt die is opgenomen in Zwolle. Dit was de eerste keer dat Dennis en Pieter elkaar in het echt hebben ontmoet. Eijkemans: “We hebben elkaar vaak gezien en gesproken via Facetime, maar toen we elkaar voor het eerst zagen was het alsof we elkaar al jaren kennen.” Lammens voegt hier aan toe: “Het was een fijne en bijzondere samenwerking, eentje waar ik erg trots op ben. Zo zie je maar weer dat je in moeilijke tijden met veel creativiteit toch mooie dingen kunt neerzetten samen.”

De nieuwe single Over tussen ons is vanaf nu te beluisteren op Spotify, iTunes en YouTube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat