VBRO

Dik en Gezellig maakt megaklapper van BZBs publiekslieveling KONING PINTENMAN

Dat de mannen van Dik en Gezellig steeds meer terrein winnen in Nederland is een feit. Vrijwel elk weekend staat het bonte gezelschap wel ergens geboekt in Nederland. Vooral bij schuurfeestjes in boerendorpjes worden de heren als helden ontvangen. Dat is ook precies de doelgroep waar ze het voor doen. Gewoon lekker uit je dak gaan met een glaasje bier in de hand. Daar draait namelijk in grote lijnen hun nieuwe megaklapper Koning Pintenman op. Vanzelfsprekend verschijnt de single wederom op hun vertrouwde label Rood-Hit-Blauw.

De primeur vond afgelopen mei al plaats tijdens het Bloklandfeest in Nieuwveen. Op dat moment was de demo van Koning Pintenman al gereed. Toch liep het allemaal iets anders dan gepland vanwege familieomstandigheden bij hun producer. In goed overleg werd besloten om de lancering uit te stellen. Overigens zijn de beelden van de spectaculaire clip ook op dat festijn geschoten. Je ziet dat ze arriveren, zich omkleden, de make up ingaan en vervolgens het publiek helemaal gek maken met deze bewerkte publiekslieveling van de Band Zonder Banaan band uit 1998.

Het is elke keer weer een uitdaging om iets nieuws te bedenken. Koning Pintenman is zo’n plaat die vooral op het platteland bekend is. Omdat we alle vier ook nog werkzaam zijn in de evenementenbranche weten we dat dit lied altijd kan rekenen op veel response van de mensen in de tent of zaal. Wij vonden dat deze wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Een bekende DJ heeft de onvervalste Dik en Gezellig beat er onder gezet zodat de mensen vanaf het eerste moment ons herkennen. Op dat deuntje gaat iedereen bewegen. Kortom missie geslaagd, aldus Dik en Gezellig.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat