VBRO

Donny Ponsen geeft vergeten liedje een nieuwe jas

Het heeft even op zich laten wachten, maar de nieuwe single van Donny Ponsen heeft alle potentie om net zo’n grote hit te worden als de voorganger “Drink rode wijn”. Die plaat heeft ervoor gezorgd dat zijn naam met grote regelmaat bij de Nederlandstalige radiostations te horen was. Dat resulteerde natuurlijk in een groeiend aantal optredens en dan niet alleen in de omgeving Den Haag. Na verloop van tijd kreeg hij van z’n fans te horen wanneer de opvolger zich zou aandienen. Donny is vervolgens gaan zoeken naar iets in datzelfde genre. Helaas is dat op dat moment niet gelukt. Hij is van mening dat je niet iets gehaast uit moet brengen. Nederland was op een gegeven moment in de ban van het WK gevolgd door de feestdagen. Het heeft dus iets langer geduurd, maar met z’n nieuwe singleKom In M’n Armen heeft Donny weer een potentiële knaller in handen.

Donny: Ik had eind 2022 al wel een afspraak om 19.00 uur gepland bij producer Manfred Jongenelis. De ochtend hier voorafgaand belde Manfred mij en op vertelde dat hij met Carlo Rijsdijk al over mij had gesproken. Carlo is tegenwoordig kind aan huis bij Manfred Recording in Etten-Leur. Hij had het idee om het “vergeten” lied “Kom in mijn armen” van het gelegenheidsduo Aristakes en Cisca Peters nieuw leven in te blazen. Ik kende het nummer zelf niet, maar vond het wel een leuk idee, ondanks dat ik eigenlijk een compleet nieuw liedje wilde. Ik stuurde de track door naar m’n vader en vroeg aan hem wat hij ervan vond. Natuurlijk kende hij het lied wel en begon spontaan het refrein al mee te zingen. Dat was voor mij de doorslag om de uitdaging aan te gaan. Vanaf dat moment bleef de melodie maar in mijn hoofd zitten en gaf aan Manfred door dat hij zijn gang mocht gaan. Hoe Manfred het gemaakt heeft is echt top. Ik weet ook wel dat het coveren van klassiekers momenteel erg populair is, maar het is geen garantie dat het aanslaat. Toch heb ik daar wel een goed gevoel over.

De single ‘‘Kom In M’n Armen” verschijnt op 27 januari 2023 bij Smaragd Music en is te streamen bij de bekende platforms. De clip, opgenomen door Joey (Filmcreatie) is te bewonderen op YouTube en de socials van Donny Ponsen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat