VBRO

Eerste gezamenlijke single Maurice Mulderij en Iris Beelen

Theatermaker en liedjesschrijver Maurice Mulderij slaat de handen ineen met zangtalent Iris Beelen, een tot nu toe ‘ongekend talent’. Zijn lage en haar hoge stem vullen elkaar prachtig aan, wat te horen is in hun eerste gezamenlijke single: Beter Voor Ons Beiden. Dit aanstekelijke poplied over ‘liefdevol uit elkaar gaan’ is te beluisteren via alle bekende streamingskanalen.

Maurice Mulderij en Iris Beelen delen een liefde voor het luisterlied, hoe meer melancholie hoe beter, én ze delen dezelfde zangdocente. Via haar leerden ze elkaar enkele jaren geleden kennen. Gedeelde interesses, een overeenstemmende kijk op het leven en de perfecte kleuring van hun stemmen deden hen besluiten samen een lied op te nemen. Beter Voor Ons Beiden, geschreven door Maurice, is daar het resultaat van.

Maurice timmert als theatermaker en liedschrijver al enige tijd aan de weg. Hij ontvangt enthousiast reacties op theatersolo’s, werkt samen met acteur Bartho Braat en raakt menig luisteraar met inhoudsvolle liedjes als ‘Ongeneeslijk Ziek’ , ‘Jouw Ideale Man’ en ‘Alzheimer’. Maurice is er trots op nu Iris Beelen voor te stellen aan een breder publiek. Iris is een nog ongekend talent. Afgelopen jaren gaf Iris haar studie voorrang op het maken van muziek, maar nu brengt zij daar -als duo met Maurice- verandering in. Zij herontdekt haar liefde en talent voor het schrijven, spelen en zingen van liedjes.

Beter Voor Ons Beiden gaat over de liefde, maar is geen liefdeslied. Ook is het geen hartverscheurende smartlap of treurig relaas vol verwensingen gericht op een foute ex-partner. Geen ‘Vuile Huichelaar’ dus, en geen ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. In plaats daarvan is Beter Voor Ons Beiden een hartstochtelijk pleidooi elkaar los te laten, als het niet wil lukken om dichter bij elkaar te komen. Het lied is muzikaal aanstekelijk ritmisch, heeft een aangename stuwing in zich en is vooral ook een samenspel tussen twee stemmen. Hij vertegenwoordigt met zijn lage stem het aardse, het nuchtere, de basis. Haar inbreng is sierlijk en vrij, hoog en hemels.

Maurice: “Van alle liedjes die ik heb gemaakt, klinkt deze het meest ‘poppie’.

Iris: “Na mijn studie heb ik nu voor het eerst in jaren de muziek weer opgepakt. En het is heerlijk om dat met Maurice samen te doen. We hebben veel plezier met elkaar en vullen elkaar perfect aan. Ik hoop dat de luisteraar dat ook hoort. Wij zijn in elk geval erg trots op het resultaat. Deze samenwerking smaakt zeker naar meer.”

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat