VBRO

Egbert Dijkhuis krijgt kroegenkneiter LADY VAN DE KROEG aangereikt door Pascal de Vormer

De kans is groot dat de nieuwe single van Egbert Dijkhuis landelijke bekendheid gaat genieten. Met name het aanstekelijke ohja ohja ohja dat door het gehele nummer verweven is, zal blijven hangen. Ook het refrein zorgt ervoor dat je meteen in de feeststemming gedrukt wordt. Dat was ook precies de bedoeling van Egbert die hiervoor Pascal de Vormer inschakelde. En……als Pascal zich ermee gaat bemoeien is de kans groot dat de doorsnee liefhebber van het Nederlandstalige lied daar vrolijk van wordt.

Dat geldt zeker ook voor de kroegenkneiter ‘Lady van de kroeg’ die in de studio van Jurgen Kuppens werd opgenomen. Overigens is het de eerste keer dat Egbert een single uitbrengt bij een officieel platenlabel. Hij heeft al een aantal liedjes in eigen beheer op de plaat gezet, maar vanwege de hitpotentie die ‘Lady van de kroeg’ herbergt nam hij contact op met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties. Hij kan niet beloven dat elk radiostation deze feestplaat van jewelste opneemt, maar heeft er alle vertrouwen in.

‘Lady van de kroeg’ is de derde single van Egbert die als onderwerp de kroeg heeft. In 2013 lanceerde hij ‘De kastelein’ en ‘Heimwee naar de kroeg’. Zelf is Egbert tot nu toe het meest trots op ‘De echte ware vrouw’. Qua tekst klopt hier alles aan. Het gaat over z’n vrouw en 3 dochters. Volgens Egbert heeft z’n nieuwe paradepaardje dankzij producer Jurgen Kuppens een gezellig tintje gekregen. ‘Jurgen is muzikaal gezien eentovenaar. Hij bespeelt zelf heel veel instrumenten die je in deze productie terug hoort. Ik hoop met dit team in de toekomst nog vaak te mogen samenwerken’, aldus Egbert.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat