VBRO

Emotie voert boventoon in nieuwe single Jessica Malfait

Hoogte en dieptepunten. Vreugde en verdriet wisselen elkaar af, ook in het leven van de Bredase zangeres Jessica Malfait. Ditmaal geen vrolijk feestnummer zoals we van haar gewend zijn, maar een emotioneel lied dat bij je binnenkomt en direct zal raken.

Jarenlang lag de tekst en muziek van het nummer Waarom ben ik niet gebleven welke geschreven is door Jolanda Roelofs onaangeroerd op de planken. Wegens diverse omstandigheden was het er nog niet van gekomen om het te laten opnemen en uitbrengen. Na een lange zoektocht naar het vinden van het juiste team achter het nummer werd enkele maanden geleden contact gezocht met producer Arjan Venemann. Na een goed gesprek werd besloten om de productie van het nummer te laten uitvoeren door producer Arjan Venemann en Hans Aalbers in de studio in Nederhorst Den Berg.

Na het gesprek met de studio werd zangeres Jessica Malfait benaderd met de vraag of zij het zag zitten om het liedje in te gaan zingen in de studio zodat het daarna als single uitgebracht kon worden. Uiteraard greep Jessica deze kans met beide handen aan. Niet alleen omdat ze razend enthousiast was over tekst en melodielijn van het liedje, maar ook omdat het voor haar een uitgelezen kans was om na lange tijd weer iets van zich te laten horen op muzikaal gebied. Om het team compleet te maken werd goede vriend en fotograaf Peter van Hout (van Woods Fotografie) ingeschakeld voor de fotografie van de nieuwe single. DB Entertainment Design verzorgde het artwork en Joey van de Bilt van Filmcreatie schoot de prachtige beelden voor de bijpassende videoclip in de oude leerlooierij (Pand 127) in Rijen.

Jessica: Het was voor mij de eerste keer dat ik mocht samenwerken met producers Hans Aalbers en Arjan Venemann Ondanks de zenuwen om in een nieuwe studio te gaan opnemen stond het nieuwe nummer er snel op, en ben ik enorm trots op het schitterende eindresultaat.

Arjan Venemann en Hans Aalbers: Wij zijn erg blij met de productie die we voor jullie mochten maken. Echt een emotionele plaat, dat voel je ook wel zoals Jessica het gezongen heeft. Nogmaals; Wat ons betreft helemaal raak! aldus Arjan en Hans.

De nieuwe single Waarom ben ik niet gebleven zal vanaf 3 januari in zeer beperkte oplage fysiek worden uitgebracht via platenlabel JC Records. Naast de fysieke verkoop zal de track eveneens digitaal beschikbaar zijn op de welbekende portals en/of via streaming te beluisteren zijn bij o.a. Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon, Tidal enz.

De schitterende videoclip die opgenomen is door Filmcreatie zal ter promotie van de nieuwe single binnenkort te zien zijn bij diverse televisiestations, clipzenders en YouTube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat