VBRO

ENORM draagt ALS DE EERSTE SNEEUWVLOKKEN VALLEN op aan Erik Golbach

Naast de jaarlijkse ‘Kerst Met Ballen’-show is het zo langzamerhand een ENORM-traditie om met kerst een nummer uit te brengen. Father Xmas, Op Hoes Op An Veur Kesmis en Wat Doo’w Dit Joar Met Kesmis gingen de huidige single reeds voor. Eerst in het Engels, toen in het Twents en nu in de Nederlandse taal.

Als De Eerste Sneeuwvlokken Vallen gaat over het verlies van een dierbare dat ervoor zorgt dat Kerst nooit meer voelt zoals vroeger. Het nummer draagt de band op aan Erik Golbach, die in 2021 de strijd tegen kanker verloor. Erik is de zwager van ENORM-zanger Eric ten Bos en was in het verleden manager van de band.

ENORM is een Enschedese band waarvan de kern al bijna 25 jaar samen speelt. Inmiddels heeft de band zo’n acht albums (zowel live als studio-opnames) en een Live DVD uitgebracht. Uit de samenwerking met producer Holger Schwedt (Di-rect, Postmen, BLØF, Miss Montreal, Van Velzen, Anouk) vloeide onder andere de single ‘Zoe’ voort met in de videoclip een hoofdrol voor actrice Johanna ter Steege (zie https://youtu.be/wsyxziT1KjI). De opbrengst van de single kwam ten goede aan de stichting Lost a Child die ouders ondersteunt bij de haast onmogelijke verwerking van het verlies van een kind.

In september 2020 startte ENORM een nauwe samenwerking met Van Hoevelaak Records, het platenlabel van de broers Edwin en Coen van Hoevelaak. De coöperatie omvat het schrijven en produceren van muziek in Van Hoevelaak’s Rooftop Studios in Holten. De uitgifte van ENORM’s muziek gebeurt onder de vlag van Van Hoevelaak Records waarbij een aantal singles inclusief videoclip worden uitgebracht op de Nederlandse en Duitse markt. Ook op het gebied van live concerten gaan de partijen partneren. In de periode 2003 – 2005 heeft de band reeds twee albums uitgebracht die werden opgenomen in de Rooftop Studios waarbij Edwin van Hoevelaak tevens verantwoordelijk was voor de productie.

Naast Van Hoevelaak Records draagt Vincent Sorg – producer van onder andere de succesvolle Duitse band Die Toten Hosen – bij aan het schrijf- en productieproces vanuit zijn thuisbasis, de Principal Studios in Senden bij Münster. ENORM en Sorg hebben in de afgelopen jaren gewerkt aan een aantal projecten zoals het nummer ‘Reach For The Roses’ dat voor KWF Kankerbestrijding werd geschreven (zie https://youtu.be/VKTDqGF7mdA).

ENORM heeft een uitstekende live reputatie. De mannen hebben op grote podia en festivals gestaan met acts als VanVelzen, Krezip, Van Dik Hout, Ten Sharp, Golden Earring, Ilse DeLange maar ook internationale artiesten zoals Sting en Tower of Power. De band is regelmatig te gast bij radiostations als 3FM, Veronica en Radio2. De single ‘German Soldier’ zorgde voor aandacht van TV stations zoals RTL4 en SBS6 (zie https://youtu.be/llzyyuhFm2c). De single ‘Answers’ stond enkele weken in de Nederlandse top 100.

ENORM is tevens producent van de succesvolle theaterproductie ‘Kerst met Ballen’ die al meer dan 15 jaar lang rond kerst op verschillende Nederlandse en Duitse podia en theaters neerstrijkt. Uit deze productie vloeide in 2012 tijdens 3FM’s Serious Request in Enschede de Twents-talige hit ‘Op Hoes Op An Veur Kesmis’ (zie https://youtu.be/RZzx54wrUGQ). De single haalde landelijke bekendheid en bracht, mede door een live optreden in het 3FM Glazen Huis en gastoptredens bij TV stations BNN en RTV Oost, zo’n EUR 30.000 aan donaties op. Tijdens de 2020-editie van ‘Kerst met Ballen’ waren de Time Bandits special guest.

Samenstelling ENORM:
Eric ten Bos – lead vocals
Ronald ten Bos – gitaar & backing vocals
Bram Brijan – bas
Martin Platenkamp – keys
Ferry Bult – drums

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat