VBRO

Erfgoeddag Brugge komt er aan

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel cultureel erfgoed. Je maakt er telkens weer kennis met het Brugse erfgoed in al zijn vormen.

Het thema van Erfgoeddag 2024 is ‘Thuis’. En dat gaat over zo veel meer dan slechts vier muren en een dak. Thuis is een gevoel, een herinnering, een plek waar we samenkomen en tradities doorgeven. Kortom, het is een plek waar cultureel erfgoed helemaal tot bloei kan komen.

Samen met meer dan 70 lokale partners, waaronder ambachtelijke makers, erfgoedorganisaties en cultuurspelers, werkte Erfgoedcel Brugge voor Erfgoeddag een uitgebreid programma meer dan 60 activiteiten uit. Op zondag 21 april kan het publiek tijdens boeiende rondleidingen, originele workshops, verrassende wandelingen en andere geweldige activiteiten het Brugs erfgoed op een nieuwe manier beleven.

Daarnaast worden er ook dit jaar weer de Erfgoedweken georganiseerd. Deze gaan door in de weken voor en na Erfgoeddag, van 15 tot en met 26 april. Tijdens de Erfgoedweken kunnen scholen intekenen op een uitzonderlijk educatief aanbod rond het thema erfgoed.

THEMA ‘THUIS’

Dit jaar bekijken we het Brugse erfgoed vanuit een huiselijke hoek met het thema ‘Thuis’.

Tijdens deze editie ontdekken we samen wat van een huis een echte thuis maakt. En wat het gewone van thuis zo bijzonder maakt. Denk bijvoorbeeld aan de oude meubels die van generatie op generatie worden overgedragen, de recepten die al jarenlang de familie rondgaan, of de wiegeliedjes die je ouders vroeger voor je zongen!

Op deze Erfgoeddag staan dus de spullen, plekken en gebruiken centraal die ons vroeger én nu een nestgevoel geven. Maak kennis met de bewoners van historische huizen, proef je eigen home made zuurdesembrood, steek je handen uit de mouwen voor wat huisvlijt of leun achterover en geniet van een streepje klassieke muziek tijdens een uniek huiskamerconcert.

TE RESERVEREN IN DE AGENDA: 21 april 2024

Erfgoeddag vindt altijd eind april plaats. Dit jaar is dat zondag 21 april.

De Erfgoedweken vallen in Brugge in de weken voor en na Erfgoeddag (15 tot en met 26 april). De initiatieven tijdens deze weken zijn enkel toegankelijk voor klassen en scholen.

EEN VEELZIJDIG ACTIVITEITENAANBOD

In samenwerking met allerhande lokale partners werkte Erfgoedcel Brugge een uitgebreid en veelzijdig programma uit. De activiteiten belichten het thema ‘huiselijk erfgoed’ allemaal vanuit een nieuwe, boeiende invalshoek.

ONLINE PROGRAMMA: ALTIJD UP-TO-DATE

Het gedetailleerde programma – met alle inhoudelijke en praktische info voor elke activiteit – vind je vanaf 21 maart online op

www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2024.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat