VBRO

Erik van Klinken krijgt het ene na het andere compliment n.a.v. zijn nieuwe single IK GAF M’N HART AAN JOU

Erik van Klinken krijgt het ene na het andere compliment op zijn nieuwe single Ik gaf m’n hart aan jou Erik gaf producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio de opdracht om gelijknamige klassieker van de Volendamse formatie Stampvast onder handen te nemen. Het resultaat is een fraai liefdesliedje met een lekker volks geluid, dat naadloos past in zijn repertoire. Met name de reacties die de zanger uit Emmen ontving van Kees Plat spreken boekdelen. Als componist van dit nummer complimenteerde hij Erik met de woorden “Top gedaan. Zo hoort een cover te zijn en Ger Oerlemans, wat een gave clip is dit”.

Erik: Ik weet niet wat me overkomt. Als ik de reacties hoor van de Nederlandstalige radiostations ben ik blij dat ik deze plaat heb gecoverd. Een kameraad stuurde me een poosje geleden een berichtje met als tip om ‘Ik gaf m’n hart aan jou’ toe te voegen aan mijn speellijst tijdens m’n optredens. Ik ken natuurlijk de originele versie van vroeger. In het noorden zijn we groot geworden met piratenmuziek. Het idee van m’n kameraad vond ik super, maar dan wel in een uptempo versie. Daarvoor heb ik Frank Verkooyen benaderd en hij begreep precies wat ik bedoelde. Op advies van iemand uit de muziekwereld ben ik vervolgens met Tom Peters van NRGY Music gaan praten of hij deze track op zijn label wilde uitbrengen. Ook dat is gelukt. Inmiddels liggen er nog twee singles klaar die wellicht dit jaar nog verschijnen. Ik ben er klaar voor om ook het publiek op festivals, in grote feesttenten en allerhande horecagelegenheden te vermaken met mijn repertoire.

Deze week is Ik gaf m’n hart aan jou is van 11 juli t/m 17 juli Hollandse Nieuwe bij RADIONL. Daarnaast is de single bij diverse andere radiostations gebombardeerd als meest gedraaide plaat van de week.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat