VBRO

Erwin Akkermans viert comeback met splinternieuwe single ‘We Gooien Alle Remmen Los’

Erwin Akkermans viert na een tussenstop van acht jaar zijn comeback met zijn splinternieuwe single ‘We Gooien Alle Remmen Los’. De reden om de draad weer op te pakken heeft te maken met een filmpje dat een collega van hem had gemaakt terwijl hij al zingend bezig was met zijn werkzaamheden als kok in een verzorgingstehuis. Een andere collega had het filmpje naar Dumpert gestuurd en even later stond het viral. Ze hebben Sylvana IJsselmuiden gestuurd om een reportage laten maken over het ontstaan van het filmpje en wie die zanger was. Die reportage kreeg Manfred Jongenelis ook onder ogen en nodigde Erwin uit voor een vrijblijvend gesprek.

Erwin: ’16 jaar geleden begon ik m’n zangcarrière serieus aan te pakken en bracht een aantal singles uit. Omdat 8 jaar geleden er een enorme opmars van beginnende artiesten gaande was kwamen er bijna geen optredens meer binnen. Het voelde alsof je verzuipt in de zee van artiesten. De rek was eruit en ik besloot er grotendeels een punt achter te zetten. Af en toe pakte ik de microfoon nog wel eens, maar daar bleef het dan ook bij. Het gesprek met Manfred gaf mij kracht en de passie om te zingen kwam terug. De tijd voelt weer rijp en ik durf weer naar voren te kijken. Manfred had al gekeken wat ik destijds had uitgebracht en samen met Carlo Rijsdijk heeft hij speciaal voor mij ‘We Gooien Alle Remmen Los’ geschreven. Manfred is overigens ook verantwoordelijk voor het arrangement. Het belangrijkste is dat hij ook heeft gekeken naar een eigen sound waarmee ik keihard terug kan komen. Dit proeft in ieder geval naar meer. Ik heb in het verleden met verschillende partijen veel ups en downs meegemaakt, maar heb er vertrouwen in dat ik nu het juiste team heb gevonden waar ik een gezonde toekomst mee kan opbouwen’.

Op zondag 2 juli 2023 verzorgt Erwin samen met Manfred Jongenelis, John West, Beau Hagenstein, Roy van der Sar en Davey bij Hoeve Galderzicht in Breda een Dinnershow XXL. Meer info hierover is te vinden op de Facebookpagina van Erwin.

De single ‘We Gooien Alle Remmen Los’ is vanaf 30 juni 2023 te streamen via de bekende portals.  De clip, opgenomen door  Karl Kaspers,  zal ter promotie van de single te zien zijn bij de clipzenders, YouTube én de socials van Erwin Akkermans.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat