VBRO

Es van Velzen blikt met ALS IK NAAR JE KIJK terug naar het verleden

Es van Velzen is een van de artiesten die vol tevredenheid deel uitmaakt van de diensten die Hollands Geluid aanbiedt. Met ruim 30 jaar ervaring en talloze muziek- en televisie producties kan Hollands Geluid zich een gevestigde naam in de muziekindustrie noemen waarin ze zich onderscheiden in het nationaal product. Met vernieuwende muziek concepten, gedreven arrangeurs, tekstschrijvers, artiestenmanagement en boekingen kunnen zij een totaalpakket aanbieden voor betaalbare prijzen.

Haar nieuwe single Als ik naar je kijk is muzikaal gezien wel heel iets anders dan we van Es gewend zijn. Geen feestplaat vol met allerlei toeters en bellen, maar een lied dat uitnodigt om naar te luisteren. Met name de strijkers ingespeeld door Jay’s Orchestra, het trompetgeluid verzorgd door Martijn de Laat en de gitaarpartijen waarvoor Marcel Fisser verantwoordelijk is zetten de productie o.l.v. Frank Verkooyen, The Boom! Music Studio, op een hoog level.

Het idee om de track No Me Queda mas emi audiam van Selena te voorzien van een Nederlandstalige tekst is van Es zelf. Ik was muziek aan het luisteren en kwam dit nummer tegen. De woorden ‘als ik naar je kijk’ schoten meteen door het hoofd. Ik dacht, ga ik dan over een man, een vrouw, een vader of een moeder zingen. Toch heb ik gekozen om m’n kinderen als leidraad te nemen. Dan zie ik mezelf weer terug en schud de tekst dan zo uit m’n mouw. Ik kan me voorstellen dat, als jezelf ook kinderen hebt, het je raakt en jezelf erin herkent. Ik zie mezelf ook als een perfectionist en ben daarom persoonlijk naar Frank gegaan om het zo uit te laten pakken zoals het in m’n hoofd zat. Alle details zijn tot in de puntjes uitgewerkt, glundert Es.

Als ik naar je kijk,  is vanaf 8 april 2022 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Appie Hofstede, is te bewonderen op YouTube en de socials van Es van Velzen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat