VBRO

Frank Hoek komt met knallende feestversie van Manuel De Mexico

De Elfde van de Elfde staat op de kalender van Frank Hoek dik omcirkeld. Naast het vrolijke en aanstekelijke nummer La Die La Die La die Frank Hoek samen Sjef van Creij onlangs lanceerde komt de carnavalszanger bij uitstek nu ook met de solosingle Manuel De Mexico. Het is een feestelijke bewerking van het 50 jaar oude, gelijknamige nummer van Jan Kersten. Samen met Kees Tel is het behoorlijk opgepoetst tot een potentiële hit. Frank heeft het idee aangereikt gekregen door de in Oeteldonk bekende Kermit dun Kwakert. Omdat deze klassieker nog nooit opnieuw was uitgebracht op single zou dit volgens Kermit wel eens feestkneiter van jewelste kunnen worden. Wel heeft Henk Wijngaard het refrein ooit gebruikt voor zijn single ‘Ik voel me rijk als een koning’. Die melodie herkent vrijwel iedereen.

Frank: Kermit dun Kwakert maakt als producer elk jaar veel carnavalsplaatjes. Hij heeft ook meegewerkt aan talloze duetten. Die man heeft zoveel verstand van muziek en ben op zijn woord gevaren. Ik maakte een afspraak met mijn vaste producer Kees Tel. Ondertussen werk ik al ruim 23 jaar vol tevredenheid met Kees samen. Bij de opname was Kermit dun Kwakert ook aanwezig. Hij heeft meegedacht over de instrumentenkeuze die bijzonder goed heeft uitgepakt. Het grote voordeel van Kees Tel is dat hij 9 van de 10 keer de productie binnen één dag gereed heeft. Daarnaast staat kwaliteit bij hem hoog in het vaandel en dat is goed te horen op mijn versie van Manuel De Mexico.

De single Manuel De Mexico verschijnt bij het nieuwe platenlabel JMR Records en is vanaf 11 november 2022 te streamen bij de bekende portals. Aan de clip, die geschoten is door Videoclipdeal.nl, is ook veel aandacht geschonken. Deze is te bewonderen op YouTube en de socials van Frank Hoek.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat