VBRO

Geert Naessens meer dan ooit op de radio

Met de start van de meteorologische lente op 1 maart is weerman Geert Naessens nog nadrukkelijker aanwezig op de radio. Voortaan brengt hij naast z’n vaste weerberichten ook een uitgebreid West-Vlaams weerpraatje op de piekuren van de dag.

Geert Naessens: “Dagelijks breng ik mijn weerberichten naar de mensen toe via diverse kanalen. Maar radio is daarbij nog altijd veruit het makkelijkste medium. Luisteraars hoeven enkel maar hun toestel aan te zetten en ze kunnen het beluisteren. Online-faciliteiten hebben nog al te vaak hindernissen en struikelblokken om handig te kunnen gebruiken. Het is ook vaak moeilijk uit te leggen aan geïnteresseerden. Met m’n uitgebreider weerpraatje op weekdagen via de VBRO kan ik de luisteraar, en dan meer bepaald de West-Vlaming, voortaan nog meer in detail informeren over het weer in de kustprovincie.”

Programma-leider Frederik Thomas: “Het weer op zich, dat is en blijft het gespreksonderwerp nummer één. Dat was toen in 1995 de reden om uit te pakken met een eigen radio-weerman voor de regio. Geert Naessens kwam ik op het spoor na een artikeltje in de krant en korte tijd later ging hij aan de slag als VBRO-weerman. Z’n weerstation was toen nog in Assebroek. Ondertussen is hij dat al 28 jaar lang en kan hij terugblikken op een lange staat van dienst. Hij is niet meer weg te denken bij de VBRO.”

Weerman Geert Naessens brengt z’n West-Vlaams weerpraatje in de VBRO-Ontbijtshow omstreeks 7u45 en 8u45, op de middag rond 12u45 en in de avondspits brengt hij naast het actuele weer ook vooruitzichten. En dat via verschillende FM-frequenties en 2 dab+ kanalen in West-Vlaanderen. Naast de radio-weerberichten is de West-Vlaming ook gestart met een dagelijks video-weerbericht dat te bekijken is via www.vbro.be.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat