VBRO

Gevoelig liedje ‘Minuten duren uren’ krijgt voor Robert van Hemert ineens een andere betekenis

Als je het verhaal hoort van Robert van Hemert waarom hij de Hazes klassieker ‘Minuten duren uren’ nieuw leven heeft ingeblazen, dan kom je erachter dat het leven betrekkelijk is en abrupt op de kop kan staan. Met name de woorden “ineens was je weg” hebben een bijzondere betekenis gekregen. Zijn vader is een kleine zes weken geleden plotseling op 58 jarige leeftijd overleden aan een harstilstand terwijl hij sliep. Dat heftige moment heeft Robert doen laten besluiten om zijn versie, die al in december 2020 was opgenomen in de tweede week van mei te lanceren.

‘Na de opnames in december liet ik de demo vol trots aan m’n vader horen. Hij vond het helemaal te gek. Als een soort eerbetoon draag ik nu deze single op aan hem. Billy Dans en producer Hans van Vondelen hebben dit nummer uit respect voor m’n vader uit liefde afgemixt. Ik werk al een tijdje samen met deze toppers die precies weten welke stijl van muziek ik het liefste zing. Met name het volkse aangevuld met het geluid van de Hazes gitaren, spreekt mij erg aan. Speciaal voor de radiozenders is er een verkorte versie geproduceerd omdat de oorspronkelijke track bijna vijf minuten duurt. Via de bekende streamingdiensten is de volledige productie wel te beluisteren. Dat geldt ook voor de clip’, meldt Robert.

Voor de 28 jarige zanger uit Leiden is ‘Minuten duren uren’ de eerste single die bij Smaragd Music verschijnt. Hij hoopt dat door deze samenwerking zijn doel om een stapje hoger te komen op de ladder een stukje dichterbij is gekomen.

‘Minuten duren uren’ is vanaf 14 mei 2021 te streamen via de bekende platforms. De clip is 14 dagen na het overlijden van z’n vader opgenomen door Thijs Aldenzee (Cannonball Media). Je kunt zien dat Robert er helemaal doorheen zit, maar dat maakt het volgens hem extra bijzonder én mooi.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat