VBRO

Gio van Veen kiest voor Smaragd Music en presenteert zomersingle RITME VAN DE ZOMER

De muzikale carrière van de uit Westervoort afkomstige zanger Gio van Veen begon een jaar of twee geleden. Hij had nooit gedacht dat het nog zover zou komen om eigen singles op te nemen. Ondertussen heeft hij er al een aantal op z’n naam staan, waaronder de smartlap ‘Een roos kan niet zonder zonneschijn’. Het leverde hem veel positieve reacties en airplay op, maar toch was deze stijl niet wat hij z’n hele leven wilde vertolken. Hij kreeg van collega-artiest Marvin de Geest het advies om contact op te nemen met producer Manfred Jongenelis. Marvin voelt zich daar als een vis in het water.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik stuurde Manfred een bericht dat ik graag een zomers liedje op wilde nemen. Hij nodigde me uit en vroeg welke wensen ik nog meer had. Ik gaf aan dat het een lied moest zijn dat meer bij mijn generatie moest passen. Ik ben zelf 21 jaar en die groep zit niet echt op smartlappen te wachten. Op dat moment had hij niets op de plank liggen wat aan mijn wensen voldeed. Twee weken later kreeg ik echter een demo van Ritme van de zomer. Het lied, geschreven door Carlo Rijsdijk en geproduceerd door Manfred, viel meteen in goede aarde. Dat was precies wat ik bedoelde. Op 7 mei jl. vond de officiële releaseparty plaats. De reacties waren allemaal lovend. Als dat een voorbode is van wat me te wachten staat, ben ik een tevreden mens, glundert Gio.

Niet alles liep overigens over rozen. In eerste instantie zou clipproducent Karl Kaspers twee weken geleden de clip opnemen, maar op dat moment was het behoorlijk bewolkt. We hadden bewust gekozen om de beelden te schieten in Katwijk aan Zee. Kasper bleek flexibel te zijn en plande een nieuwe datum. Gelukkig stond de zon op dat moment wel hoog aan de hemel.

Ritme van de zomer verschijnt bij Smaragd Music en is vanaf 20 mei 2022 te streamen via de bekende platforms. De clip, opgenomen door Karl Kaspers (Kaska)|is te bewonderen op Youtube en de socials van Gio.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat