VBRO

Goossen brengt Klassieker ‘Rode Rozen 2.0’ tot leven

Wie kent niet de klassieker ‘Rode Rozen’ waarmee Jantje Koopmans in 1984 landelijke bekendheid genoot. De zingende vastgoedman Goossen Luytjes uit Harderwijk, die daarnaast ook al jarenlang teamleider is bij voetbalvereniging VVOG, heeft samen met platenbaas Ronald Visch en producer Roy Otters nagekeken of dit lied ooit opnieuw was uitgebracht. Het refrein bleek wel in meerdere medleys voor te komen, maar als feestnummer in het geheel nog nooit. De knoop werd doorgehakt en Roy kreeg de opdracht om een nieuwe orkestband te maken waarin de accordeon niet mocht ontbreken. Daarmee heeft Goossen de eerste muzikale stap gezet waarvan hij nu nog niet weet hoe die eindigt. In ieder geval heeft Goossen een zangcoach in handen genomen die hem de zangtechnieken gaat leren.

De aanleiding om de microfoon te pakken dateert uit het jaar 2004. ‘Ik kwam destijds in contact zanger Cock Zwanenburg die vaak feestjes op het strand organiseerde. Hij spoorde me aan om voor het publiek een lied te zingen. De menigte reageerde best wel positief. Ik had er nooit bij stilgestaan dat dit iets voor mij zou zijn. Naderhand trad ik wel vaker op in de sportkantine van VVOG, in diverse kroegjes en tijdens de buurtfeestjes’, aldus Goossen.

De rode roos is tevens de leidraad in de bijzondere clip die in Harderwijk is opgenomen. Samen met zijn vrouw rijdt Goossen naar een bloemist om een bos rozen te halen. Op de terugweg naar huis valt er 1 in het water die door een jetskiër wordt gevonden. Als je wilt weten waar deze roos uiteindelijk terecht komt, bekijk dan snel de clip.

Persbericht ReehuisMedia (reehuis1@gmail.com)

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat