VBRO

Gordon maakt schrijverstrio sinterklaasboeken compleet

Gordon is met het boek Sinterklaas en de vuurvliegjes de derde en laatste schrijver die dit jaar aan het lijstje wordt toegevoegd voor de 17e editie van het sinterklaasboek. De sinterklaasboekenactie is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat geïnitieerd wordt door Unilever. Dit jaar is Gordon een van de 3 schrijvers die speciaal voor de actie een bijzonder verhaal heeft geschreven voor de kinderen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Maxime Meiland en Roxeanne Hazes een sinterklaasboek hebben geschreven in opdracht van Unilever. De boeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van artikelen van Unilever bij de supermarktfilialen van de winkelformules PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders.

Gordon, ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, zanger, presentator en ondernemer, maakt met sinterklaasboek Sinterklaas en de vuurvliegjes, net als Maxime Meiland en Roxeanne Hazes, zijn debuut als kinderboekenschrijver. ‘Mensen zullen bij mij niet meteen denken aan een kinderboekenschrijver en om in de gedachtewereld te kruipen van kinderen vond ik ook erg lastig. Ik hoop vooral dat als mijn verhaal voorgelezen wordt aan de kinderen door opa of oma, zij beiden zich ermee kunnen vermaken’, aldus Gordon.

Het verhaal van Gordon is geïllustreerd door Job van Gelder. Job van Gelder heeft zijn eigen ontwerpbureau Monnikenwerk. Hij werkt als freelancer voor De Efteling. Zijn sprookjesachtige en originele stijl, met veel oog voor details, zie je ook duidelijk terug in Sinterklaas en de vuurvliegjes.

Het verhaal:Het stormt en sneeuwt. Als dan ook nog eens de stroom uitvalt, is de paniek in het paleis van Sinterklaas compleet. Het is onmogelijk om in het aardedonker de cadeautjes rond te brengen. Wat nu? Gelukkig herinnert Sinterklaas zich een bijzondere gebeurtenis uit het verleden…

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van artikelen van Unilever bij de supermarktfilialen van de winkelformules PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat