VBRO

Grad Damen kiest met nieuwe single ‘Nou Ga’ definitief voor de sound van zijn beginperiode

De kogel is definitief door de kerk voor Grad Damen. Samen met het team van Jannes Produkties was met de vorige single ‘Herinneringen’ de eerste stap al gezet om qua muziekstijl terug te keren naar het begin van zijn zangcarrière. Van fans kreeg hij lieve berichtjes waarin werd aangegeven dat ze blij waren dat de ‘ouwe’ Grad weer terug was. Ook een groot aantal mensen stelden dat ze hem het liefste zo hoorden zingen. Vanaf nu probeert hij liedjes te maken die daar heel dicht bij in de buurt komen. Die doelstelling wordt met zijn nieuwe prachtige levenslied ‘Nou Ga’ behaald. Zelfs het logo dat in het begin werd gebruikt is weer van stal gehaald.

Grad: ‘Het blijkt dus maar weer dat niet alle veranderingen verbeteringen zijn. Ik ben ontzettend blij dat ik veel dingen met het team van Jannes Produkties heb kunnen bespreken. Ik ben zelf super muzikaal en weet wat ik kan. Als ik een plaat klaar heb ga ik met de jongens om tafel. Dat zijn onder andere Jannes en zijn zoon Jan. Laatstgenoemde heb ik dagelijks aan de telefoon. Jan gaat voor mij alles achter de schermen regelen en op die manier kan ik me op andere zaken richten. We kunnen met elkaar heel goed door 1 deur. Jannes gaf aan zelf fan te zijn van mijn liedjes van het eerste uur. Daarom vind ik het fijn dat er aan de andere kant van de tafel iemand zit die echt weet wat hij mooi vindt. Zo kom je tot de mooiste dingen. We hebben gemerkt dat er nog steeds een hele groep trouwe fans is die toch het meest van deze liedjes houden. Van de nieuwe single heb ik zelf de tekst geschreven die over een misgelopen relatie gaat. Als één van de twee denkt dat het gras aan de overkant groener is en uiteindelijk vertrekt krijgt diegene te horen om op te passen omdat het allemaal nog niet zo slecht was. Als ik dan over zo’n onderwerp nadenk vallen de puzzelstukjes in elkaar. Ik ben ook heel erg blij dat producer Manfred Jongenelis precies begrijpt wat mijn echte fans eigenlijk van mij verwachten. Dat doet hij door de juiste instrumenten te gebruiken die hij vroeger ook voor mij gebruikte. Als je naar ‘Nou Ga’ luistert begrijpt iedereen wat ik bedoel.’

Grad geeft toe dat hij de afgelopen jaren alles op z’n eigen tempo heeft gedaan en iets uit’bracht als hij daar zin in had. Vanaf nu komt daar regelmaat in. Hij gaat bovendien meer gebruik maken van de socials zodat hij zijn fans op de hoogte kan houden waar hij mee bezig is.

‘Nou Ga’ is vanaf 9 augustus 2023 verkrijgbaar. De clip, opgenomen door Gerrit Driessen, is te bewonderen op Youtube en de socials van Grad.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat