VBRO

Gratis pop-upetalage in Brugse Smedenstraat verlengd

Stad Brugge pakte twee jaar geleden uit met een actieplan voor de Smedenstraat. Naast een begeleidingstraject voor de handelaars, nam centrummanagement haar intrek in dit stadspand (Smedenstraat 37). Onlangs werd beslist dat centrummanagement haar activiteiten hier nog twee jaar verder mag zetten. Het gratis ter beschikking stellen van de etalages vooraan het pand maakt hier deel van uit.

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys: “Er werd opnieuw een oproep verspreid naar Brugse handels- en recazaken om de twee etalages aan de voorzijde van het pand gratis en dit voor een periode van twee weken in te richten. Op die manier komen de Brugse zaken op een leuke en positieve manier in de kijker en krijgen ze een forum met gratis publiciteit. Het zorgt ook voor extra beleving in de Smedenstraat.”

De aanvragen liepen de vorige periodes vlot binnen en alles was meteen volgeboekt tot het einde van het jaar. Het gaat van gevestigde waarden, tot starters en van sapjes, koffie, chocolade, beeldende kunst, handgemaakte producten, juwelen, parfum, fotografie, kinderboeken tot tapijten en artikelen voor de Disneyfans. Momenteel huisvesten Van Driel Publishing en kunstenaar Wietse in de etalages.

Volgens de resultaten van een bevraging van de dienst centrummanagement, scoort de pop-upetalage gemiddeld 9/10. “Brugse zaken vinden het uitermate interessant om in een ander stadsdeel hun producten te kunnen voorstellen. Heel wat ondernemers vonden dit voor herhaling vatbaar”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Handels- en recazaken die gebruik willen maken van de etalage, kunnen zich aanmelden via www.brugge.be/kandidaatpopupetalage.

Meer info over het actieplan Smedenstraat: www.brugge.be/stad-brugge-pakt-uit-met-actieplan-voor-smedenstraat.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat