VBRO

Guido van Zutphen brengt gevoelige nummer ‘Als het om de liefde gaat’ op het juiste moment uit

Het is al bijna een jaar geleden dat Guido van Zutphen z’n vorige single ‘Hoor me nou’ lanceerde. De opvolger ‘ Als het om de liefde gaat’ lag in november 2020 al klaar, maar vanwege de corona bleef deze op de plank liggen. Het is een Nederlandstalige bewerking op de klassieker ‘Words’ van The Bee Gees. De opnames van deze vette productie vonden plaats bij M-Works o.l.v. Maarten de Groot in Enschede. De tekst van dit gevoelige nummer komt uit de pen van Henny Thijssen. Met deze vakmensen werkt de uit Zoetermeer afkomstige zanger al geruime tijd mee samen. Qua platenlabel is hij overgestapt naar RandstadEvents. Guido maakte tijdens zijn optredens al gebruik van de diensten van dit bedrijf dat gespecialiseerd is in licht & geluid. Omdat hij goede ervaringen had met deze geluidsmensen was de keuze snel gemaakt om deze verandering in gang te zetten.

Het idee om juist ‘Words’ in een Nederlandstalig jasje te steken is afkomstig van z’n vrouw. ‘Zij heeft wel vaker goede ideeën die ik blindelings opvolg. Oorspronkelijk dateert deze wereldhit uit 1967. Ondanks dat ikzelf pas in 1973 ter wereld kwam, kende ik het nummer wel, maar was nooit op de gedachte te komen om deze te coveren. Als er één iemand is die fantastische teksten schrijft, is dat Henny Thijssen wel. Hij krijgt het elke keer voor elkaar om het gevoel dat een lied moet uidragen in woorden te vertalen’, meent Guido.

Henny gaf enkele weken geleden aan dat nu het juiste moment was aangebroken om de single uit te brengen. ‘Iedereen is de corona helemaal zat en de meeste mensen worden depressief. Als ik bijmezelf kijk is dat niet anders. Je gaat werken, komt thuis, gaat eten en belandt vervolgens op de bank voor de tv. Voor de rest kun je helemaal niets meer doen. Met de versoepelingen die er vanaf 28 april komen, hoop ik dat we snel de boel op kunnen starten en het publiek als vanouds kunnen verblijden met optredens’, aldus Guido.

Aan het einde van het jaar denkt Guido ook weer met een nieuwe single te komen. Dit nummer, dat wederom door Henny Thijssen is geschreven’ was oorspronkelijk bedoeld voor een zanger die in 2018 is overleden. Omdat Henny van mening is dat de stem van Guido perfect bij dit plaatje past, gunt hij dit bewerkte Spaanse lied aan Guido.

‘Als het over de liefde gaat’ verschijnt op maandag 26 april 2021 en is te streamen bij de bekende portals.

Promotie en info: Marcel Bosman – RandstadEvents 06-2330 3727 / info@RandstadEvents.com

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat