VBRO

Harry Verbeucken neem samen met Frank Verkooyen ‘De zelfde plek’ op

Een kleine 6 jaar geleden schreef Frank van Etten een waanzinnige tekst voor Harry Verbeucken. Niet veel later besloot de zanger uit Beekbergen het zingen op een zijspoor te parkeren. Het concept bleef vervolgens op de plank liggen. In 2017 pakte Harry de draad weer op en maakte met producer Frank Verkooyen plannen om zijn hobby nieuw leven in te blazen. Dat resulteerde in een aantal nieuwe singles. Met name het woord hobby heeft voor Harry een belangrijke betekenis. Hij maakt geen muziek om er geld mee te verdienen, maar omdat hij het leuk vindt om te doen. Als Harry iets aanspreekt wil hij dat meteen uitwerken en uitbrengen. Dat geldt ook voor z’n allernieuwste duetsingle ‘De zelfde plek’ die hij samen met Frank Verkooyen heeft opgenomen.

‘Ik zei tegen Frank dat ik een buitengewoon goed liedje had liggen en was benieuwd naar zijn mening. Nadat Frank de demo had beluisterd gaf hij aan dat het een briljant lied was om als duet uit te brengen. Ik vertelde hem dat de enigste persoon waar ik een duet mee wilde maken hijzelf was. Frank vond het een prima plan en stelde voor om de tekst enigszins aan te laten passen door Femke Reuvers om de boodschap van lied nog beter over te laten komen. Op deze manier wordt de gedachte erachter meer geïnterpreteerd. Het kan over een vriend of vader gaan, maar bijvoorbeeld ook over de liefde’, meent Harry.

De zelfde plek’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 7 april 2021 via de streamingsdiensten te beluisteren. De clip, waarin Sander Kwarten de rol als barman vertolkt is te bewonderen bij de clipzenders en op Youtube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat