VBRO

Heel Nederland BAMT’ verleidt Nederland dansend tot een gezonde leefstijl

‘Heel Nederland BAMT’ is de leus die Nederland dansend tot een gezonde leefstijl moet gaan verleiden. De slogan én de bijbehorende soundtrack ‘BUNDA’, zijn onderdeel van BAM, Bewegen als Medicijn – een landelijk project van artsen, therapeuten, coaches en trainers. Op dit gratis, online platform komen gezonde voeding, beweging, leefstijl, preventie en revalidatie aan bod, met ondersteuning van zorgprofessionals. ‘BUNDA’ is het eerste nummer van het album ‘Elke Dag’, dat BAM in samenwerking met producer David Joy heeft gemaakt. Deze swingende urban track zet de bijbehorende campagne in een dansend jasje.

De gedachte achter ‘BUNDA’: een gezonde boodschap met slang én humor.

Soundtrack ‘Bunda’ is echt een lijflied; het nodigt iedereen uit om te bewegen. ‘Bunda’ is slang voor billen en heupen – en het is tijd dat Nederland ze gaat shaken. Ook als je bewegen in eerste instantie niet leuk vindt, dan is de boodschap ‘fake it till you make it’, net als dat je niet té hard van stapel moet lopen; ‘shake it, don’t break it’. Een ontspannen en relaxed nummer dat swingt en meegeeft dat je altijd en overal kunt bewegen. In de pauze op school, op kantoor, na een lange dag in de auto, tijdens het koken – bewegen met je bunda. Elke dag bewegen is belangrijk, en die positieve boodschap hoor je terug in de dikke urban beats, het dance & reggaeton ritme en de aanstekelijke latin vocalen en rap.

Dansen als medicijn.

Volgens onderzoekers van de Australische University of Sydney heeft dansen evenveel en soms zelfs meer positieve effecten op de gezondheid dan andere fysieke activiteiten. Dat is de conclusie uit een review van meer dan 11.000 studies [1]. Dansen helpt niet alleen bij een gezondere lichaamssamenstelling (afvallen) maar draagt ook bij aan gezondere bloedwaarden, een betere spierfunctie en soepelere gewrichten. Conclusie: drie maal daags je bunda shaken, met dansen als medicijn! ‘BUNDA’ aanzetten, volume omhoog en werk aan je gezondheid!   

Wat is BAM?

De gezondheidzorg is overbelast, er zijn handen te kort en de budgetten worden krapper. Met het nationaal platform BAM – Bewegen Als Medicijn – slaan artsen, wetenschappers, therapeuten, diëtisten, coaches en trainers de handen ineen om op eigentijdse, laagdrempelige manier Nederland te helpen naar een gezonde leefstijl. Op het platform vind je gezonde tips, voorlichting door professionals, gezonde recepten en fitnessvideo’s – die je kunt volgen en uitproberen op je eigen tempo. Anders dan gewone fitnessplatforms is BAM niet alleen gericht op overgewicht maar ook op diabetes, longcovid herstel en longklachten, kankerherstel en burn-out en stress-gerelateerde klachten. BAM is gratis toegankelijk voor jong, oud, dik en dun.

Waarom BAM?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht, waarvan 15% ernstig overgewicht (obesitas). Ruim 10,3 miljoen Nederlanders (60%!) hebben 1 of meer chronische ziekten. Zowel voor fysieke als mentale gezondheid is een gezonde leefstijl met bewegen, gezonde voeding en fun van groot belang. Vandaar de slogan: ‘Doe het voor je brein, doe het voor je lijn’. Het Nationale Preventieakkoord heeft ten doel Nederlanders gezonder te laten leven, meer te laten bewegen en overgewicht aan te pakken. Maar ondanks alle inspanningen wil het nog niet echt lukken. In plaats van een nieuwe NOTA is het tijd voor een andere NOOT: Dansen als medicijn met BAM!

‘Heel Nederland BAMT – BUNDA’ is te streamen op Spotify en te downloaden via alle bekende download portals. RTV-promotie UltimateDisk.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat