VBRO

Het langverwachte nieuwe album van Andy de Witt getiteld ‘Viva l’ Amor’ is een feit

Inmiddels ruim acht jaar geleden kwam het laatste album uit van Andy de Witt. Intussen heeft Andy na een lange tijd waarin zijn privéomstandigheden een niet onbelangrijke rol hebben gespeeld, toch weer een behoorlijk aantal nieuwe songs geschreven, veel voor andere artiesten maar nu dan eindelijk zijn er 16 liedjes, die nog nooit eerder op een album zijn uitgebracht gekozen voor een volledig nieuw album. Alle songs met uitzondering van ‘n Zoon en ‘n Vriend (Tekst Tommy van den Hurk) zijn door Andy zelf geschreven. Van 11 van de 16 songs is ook de muziek (melodie) door Andy geschreven. Alsmede alle arrangementen. 

Er staan diverse soorten muziek op het album en Andy neemt je dan ook muzikaal mee naar een periode ver terug, waar de Nederpop historie schreef tot aan de dag van vandaag waarop Schlagers en mooie Ballads het thema zijn. Dit alles met mooie arrangementen en de juiste inzet. Alle instrumenten op het album zijn op enkele kleine dingen na volledig door Andy zelf gespeeld. Bij het liedje “mijn Hart is geen speeltuin”, speelt Andy alleen de gitaren en Manfred Jongenelis, de keys en drums en op de prachtige Ballad “bij Jou”, speelt Dimitri Hardis de gevoelig gespeelde pianopartij, Verder op het liedje “Als dit een droom zou zijn”, speelt Matthias Lens de accordeon.  Bij de song ‘’Waar of niet’’ tekende Andy de Witt met Rick Diver (die tevens ook sommige instrumenten inspeelde) samen voor de arrangementen. De backing vocals van 14 liedjes zijn gedaan door Wiesje Westerlaken en Andy de Witt. De twee andere zijn ingezongen door o.a.: Sharona & Manfred Jongenelis, Ilse Verheyen en Alysha. Voor de schieten van de pers/ hoes foto’s werd de hulp ingeroepen van Studio Flor in Belgie. Desire Bambacht verzorgde de schitterende lay-out en het artwork van het nieuwe album in opdracht van JC Records en Andy de Witt.

Luister vooral ook naar de prachtige song, ‘n Zoon en ‘n Vriend, wat wordt gezongen in duet met Tommy van den Hurk, de zoon van Andy en eveneens naar een heel mooi en gevoelig duet wat Andy zingt met zijn kleindochter Romana van den Hurk, die afgelopen jaar te zien was in The Voice Kids 2020. Dit zijn zomaar een paar van de songs uitgelicht, maar alle songs op het album zijn de moeite van het beluisteren zeker waard, heerlijke uptempo songs, echte Schlagers en ontroerende Ballads, je vindt het allemaal terug op het nieuwe album Viva l’ Amor van Andy de Witt. 

Het album zal vanaf eind februari zowel fysiek als digitaal worden gelanceerd via platenlabel JC Records en verkrijgbaar zijn in de betere CD winkels, of online te bestellen via info@jcevent.nl Naast de digitale verkoop via de bekende downloadportals zal het album eveneens via streaming te beluisteren zijn bij o.a.: Spotify, Itunes, Deezer en vele andere portals.

Plug en promotie van dit album zal worden verzorgd door Jolanda Clement van JC-Records/JC-Event/JC-Travel.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat