VBRO

Huwelijksdatum reserveren kan nu ook digitaal

Bruggelingen kunnen vanaf vandaag digitaal een optie nemen op een huwelijksdatum om zeker te zijn van de dag waarop ze zullen huwen. Via de website van Stad Brugge (www.brugge.be) zal men snel en gemakkelijk een datum kunnen selecteren die zelfs verder dan zes maanden in de toekomst ligt. Tot op vandaag was dit nog niet mogelijk.

Een huwelijk plannen loopt niet altijd van een leien dakje. “Wettelijk gezien mag er ten vroegste zes maanden en twee weken voor de huwelijksdatum aangifte gebeuren in het Huis van de Bruggeling”, zegt schepen van Burgerlijke Stand Jasper Pillen. “Een huwelijksfeest een half jaar voor de huwelijksdatum beginnen te plannen is niet altijd haalbaar. Als Stad willen we steeds vooruitstreven en innoveren om aan de noden van de burgers te voldoen vandaar dat we nu de mogelijkheid aanbieden om een huwelijksdatum digitaal te reserveren.”

Concreet zullen burgers zelf via de website (www.brugge.be) of telefonisch via het algemeen nummer (050 44 80 00) een optie kunnen nemen voor een huwelijk in de Gotische zaal van het Stadhuis (Brugge centrum) of in de huwelijkszaal in Zeebrugge. Het is belangrijk dat er nadien nog een aangifte volgt in het Huis van de Bruggeling. De burger wordt hierover geïnformeerd via mail.

Schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal: “Het is zeker ook mogelijk om een optie voor een huwelijk aan te vragen in het Huis van de Bruggeling wanneer je dit liever niet online doet. Elke burger die wil huwen, wordt op deze manier betrokken.”

Ter info: in 2022 werden 482 huwelijken voltrokken in Brugge.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat