VBRO

Inmiddels 30ste Cambio in Brugge

In 2004 ging cambio autodelen van start in Brugge met enkele tientallen gebruikers. Zovele jaren en heel wat gebruikers later huldigen we de 30ste deelauto van cambio in deze stad in. Het cambio-aanbod groeit fors verder in het centrum, maar ook in de rand van Brugge. Dat maakt cambio dé perfecte oplossing voor elke Bruggeling die weinig met de wagen rijdt.
Ondertussen is cambio actief in meer dan 65 Vlaamse steden en gemeenten. 34.000 Vlamingen, waaronder zo’n 1.000 inwoners van Brugge, maken ondertussen gebruik van dit autodeelsysteem. Cambio breidde doorheen de jaren niet alleen sterk uit in het centrum van Brugge, het trok ook al richting deelgemeentes Sint-Michiels en Assebroek. En nu lanceren we ook aanbod voor de bewoners van Sint-Andries. Daarnaast groeit ook het elektrisch aanbod in de cambio-vloot aanzienlijk.
Geert Gisquière, directeur cambio Vlaanderen: “Cambio is de perfecte oplossing voor wie weinig rijdt. Een eigen auto kost geld, ook als hij stilstaat. Met cambio betaal je enkel voor je auto als je die nodig hebt. Rij je minder dan 11.000 km per jaar? Dan bespaar je al gauw honderden tot duizenden euro’s per jaar.”
Cambio evolueerde doorheen de jaren ook verder om de overstap van een eigen wagen naar een gedeelde wagen zo makkelijk mogelijk te maken. Niet alleen cambio-gebruikers doen hierbij hun voordeel (financieel, flexibiliteit, gemak, …), ook de maatschappij in z’n totaliteit. Eén cambio-wagen vervangt zo’n 13 private wagens. Bovendien worden duurzame alternatieven als fiets en openbaar vervoer een stuk aantrekkelijker wanneer mensen afstand doen van de spreekwoordelijke ‘eigen wagen voor de deur’. Een bevraging leert alvast dat wie de stap zet daar ook heel tevreden over is.
Burgemeester van Brugge Dirk De fauw: “Tegen 2025 willen we het aantal deelwagens in Brugge minstens verdubbelen. Deelmobiliteit is een belangrijk aspect in ons klimaatplan ‘Brugge Naar Morgen’. Een deelwagen vervangt gemiddeld 13 private wagens. Dit zorgt voor minder ruimtebeslag, minder parkeerdruk en een pak minder CO2 uitstoot in Brugge, zeker als de deelwagen elektrisch aangedreven is.” Cambio wil daarvoor niet alleen haar partners bedanken, maar ook de Stad Brugge en in het bijzonder alle gebruikers zonder wie dit deelsysteem niet had kunnen uitgroeien tot wat het nu is.

Meer informatie
cambio.be
vlaanderen@cambio.be
facebook.com/cambioAutodelen

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat