VBRO

Irvine bewerkt VRIJ ZIJN tot ultieme feestversie van jewelste

Irvine heeft er lang over nagedacht om het nummer Vrij zijn van Marco Borsato om te toveren tot een feestversie. Omdat Irvine op zoek was naar een nieuwe single vroeg hij zich af waarom hij nog langer zou wachten omdat dit idee al vele jaren in zijn hoofd zat. Hij brengt het lied niet uit om de vruchten te plukken van een Borsato lied, maar omdat hij het gewoon een fantastisch nummer vindt. Muzikaal gezien is het tempo verhoogd en zijn er een aantal live instrumenten aan toegevoegd. Volgens Irvine kan er nu op worden gedanst en meegezongen. Daarnaast is deze feestversie uitermate geschikt voor een polonaise en kunnen de handjes de lucht in. Het is de tweede productie van Irvine die hij uitbrengt via Rood-Hit-Blauw producties.

Irvine: Met name de toevoeging van de live accordeongeluiden en de live blazers geven het geheel net iets meer dynamiek dan muziek uit de computer. Op de bühne komt dat ook veel beter uit. De opnames vonden plaats bij Sonic Solutions. Het grootste gedeelte van de liedjes die ik heb uitgebracht komen daar vandaan. Ik geef meestal aan welke ingrediënten ik terug wil zien in het einderesultaat. Het team van Sonic kan gewoon gedachten lezen en weten dat perfect te vertalen in het arrangement.

Het zal de fans van Irvine opvallen dat het woordje Feestartiest voor zijn naam is verdwenen. Dat wil niet zeggen dat hij geen feestartiest meer is. Omdat hij ook een jaartje ouder wordt springt hij niet meer op de bar of op de tafel. Dat neemt niet weg dat het geen feestje meer wordt als hij op het podium of in de zaal het publiek vermaakt met gezellige muziek. Overigens heeft Irvine plannen om aan het einde van dit jaar of begin 2024 een concert met live band te geven in een theater. In ieder geval zal deze avond in het teken staan van covers. Zodra hier meer over bekend is, maakt hij dit uiteraard kenbaar.

In de videoclip spelen een drietal jonge meiden mee waaronder 2 zusjes. Dat heeft een bijzondere reden. Irvine voelde zich altijd een vaderfiguur voor hen en heeft altijd gezegd dat ze ooit een keer mochten figureren in een clip. Ter nagedachtenis van hun vader Kor leek dit de perfecte gelegenheid. Op die manier laat Irvine met een knipoog weten dat hij Kor niet is vergeten.

Boek Irvine hier!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat